Twee nieuwe elektrische modellen.
Twee nieuwe elektrische modellen. (Foto: SEBASTIEN MAUROY/Nissan)

Nissan Ariya en Qashqai e-POWER

De Europese media hebben de Nissan Ariya en de gloednieuwe Qashqai e-POWER aan de tand gevoeld. Beide modellen vertegenwoordigen een volgende stap in Nissans reis naar een duurzamere toekomst.

OVERGANG NAAR EMISSIEVRIJ RIJDEN

De testritten voor Europese media vinden plaats in Zweden, één van de wereldwijde koplopers in het aanjagen van elektrische mobiliteit. Met de Ariya en de Qashqai e-POWER heeft Nissan nu een gevarieerd aanbod van in totaal zes elektrische en geeëlektrificeerde modellen.


Hiermee luistert het merk naar de verschillenden wensen van Europese automobilisten om gedeeltelijk of helemaal elektrisch te rijden. "Onze unieke e-POWER-technologie ondersteunt bestuurders bij de overgang naar emissievrij rijden en de Ariya vormt het hoogtepunt van onze volledig elektrische toekomst", aldus Nissan.

Plezier en rijervaring
De gloednieuwe Qashqai met e-POWER biedt het plezier van elektrisch rijden, zonder de noodzaak om op te laden. De aandrijftechnologie zorgt ervoor dat de wielen enkel door een elektromotor worden aangedreven, wat de crossover-rijervaring naar een hoger niveau tilt. De Nissan Ariya gaat nog een stap verder en herdefinieert volledig elektrisch rijden. De Ariya combineert Japans DNA van Nissan met dynamische rijprestaties en één van de ruimste en meest verfijnde interieurs in zijn segment.

Beschikbaar in Nederland
De Nissan Ariya arriveert eind juli bij de Nederlandse dealers. Dan start de levering van eerder bestelde auto's. De prijzen beginnen bij € 48.990 voor de Ariya 63 kWh Advance. Na de zomer volgt de Qashqai e-POWER waarvan de prijzen beginnen bij € 43.790 euro.

Afbeelding