Op avontuur door Amsterdam-Noord.
Op avontuur door Amsterdam-Noord. (Foto: Aangeleverd)

Biersafari door Noord

Algemeen

AMSTERDAM-NOORD - Brouwerij Friekens en biersommelier Peter Henry Top verzorgen op zaterdag 15 oktober vanaf 15.00 uur een unieke biersafari door Amsterdam-Noord. Dus trek je afritsbroek en je verrekijker maar vast uit de kast en meld je aan. 

Tijdens een ludieke wandeltocht neemt Peter je mee naar de ‘plek van het verlaten bier’. Een bijzondere locatie bij de Noorder IJplas, en bekende verzamelplaats van ‘wilde bieren’: de blikjes en flesjes bier die na bewezen dienst achteloos zijn achtergelaten in de natuur.

Samen sluipen de deelnemers als heuse Freek Vonks door bosjes en struiken, op zoek naar unieke en zeldzame exemplaren. Hé kijk nou, is dat een van de big five?! Wilde bieren die ze tegenkomen nemen ze uiteraard mee. Zo laten ze deze mooie plek schoner achter dan ze die vonden.

De biersafari eindigt bij Brouwerij Friekens, waar na een rondleiding drie ambachtelijke bieren klaar staan om te proeven. .

Deelname kost €17,50 per persoon. Meld je aan via de instagram van Peter @feestsommelier of van Brouwerij Friekens @friekensbrouwerij. Of stuur een mail naar opbiersafari@gmail.com

Op avontuur door Noord.