Henk, Lilly en Selma zijn gestopt
Henk, Lilly en Selma zijn gestopt (Foto: aangeleverd)

Slagerij Oostwal sluit noodgedwongen deuren

Algemeen

‘Helaas moeten wij mededelen dat vandaag, 8 oktober, de laatste dag is dat wij geopend zijn. Wij willen al onze klanten bedanken voor de afgelopen jaren’ was de trieste mededeling. En dat zorgde voor een ware stortvloed aan steun/ en dankbetuigingen op de sociale media. 

NOORD - Dat de economie in zwaar weer verkeerd valt niet te ontkennen. De gevolgen van de oorlog die Rusland voert grijpt enorm in op ons dagelijkse leven. Zo heerste er zaterdag op het Purmerplein bij Slagerij Oostwal een zeer bedrukte stemming. Het bedrijf beleefde haar laatste dag van een langjarig verblijf op het plein.

De unanieme mening was dat iedereen de Slagerij vreselijk zullen gaan missen. ‘Elke week was het weer een feestje, heerlijke vleeswaren en vlees niet vergeten jullie heerlijke erwtensoep en met kerst jullie gourmetschotels, waarna jaren nu een einde komt. Wij wensen jullie heel veel sterkte en succes in de toekomst’ is slechts een van de vele groeten.

Het is Marja Roele Aertsen als Nieuwendamse die nog als de dag van gisteren weet dat Henk en Lilly ‘op ons mooie Purmerplein de zaak van Konijn gingen bemannen. Jullie hebben er een zaak met de naam Oostwal van gemaakt die staat voor vriendelijkheid, vakmanschap en stuk voor stuk geweldige producten. De trots en begrip van ons Dorp en Plein in wijde omtrek.’ 

Het stoppen van veel slagerijen en bakkerijen is een trieste ontwikkeling