Kopstoot van Brouwerij 't IJ

AMSTERDAM - Duizend flessen, veel bier, één jenever. Donderdag 13 oktober brengt Brouwerij ’t IJ haar eerste eigen limited edition sterke drank op de markt. 

De kopstoot - glas bier met jenever - is een typisch Amsterdamse uitvinding. De keuze om als Amsterdamse brouwer naast bier ook jenever te maken is daarom een logische. De brouwerij besloot het bier te destilleren en te verwerken tot een jenever, waarvan de karakteristieke smaak te danken is aan toevoegingen van selderij en karwijzaad. Een drank volgens de maatstaven van 't IJ: puur en lekker soepel, met een zachte kruidigheid die zich goed laat combineren met de bieren van ‘t IJ.

Uit ‘t vuistje Brouwerij 't IJ is enthousiast over de nieuwe en toch ook wat verrassende wending: "Bierbrouwen gaat ons al bijna veertig jaar prima af, dus waarom zouden we niet eens wat anders proberen? Na het brouwen drinken we nog weleens een glas bier in een Amsterdamse kroeg en geheel volgens de Amsterdamse traditie staat daar dan regelmatig een kleine neut naast. Dat bracht ons op een idee. Kunnen we geen eigen jenever maken? We namen contact op met verschillende destilleerderijen en nu is het dan zover: onze jenever is een feit. Perfect als kopstoot in combinatie met een van de IJbieren of gewoon lekker uit 't vuistje,” aldus Louis Croonen, brand manager van Brouwerij 't IJ. Uitnodiging Je bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke introductie van de jenever van Brouwerij ‘t IJ.

 Op donderdag 13 oktober openen we om 16.00 uur de eerste fles bij Café Oosterling aan de Utrechtsestraat 140 in Amsterdam.