Ingezonden brief Peter van Leeuwen

Bijgaand een deel van de brief.

Mijn naam is Peter van Leeuwen. Ik woon direct aan het Noorderpark. Ik ken het actuele herinrichtingsproject middendeel, baal net als ‘iedereen' dat dit in de zomer moet. En snap ook dat er geen andere optie is, dan dit in de zomer te doen. Shit happens. 


Gisteren heb ik geleerd dat ik de integriteit van het Noord-Amsterdams Nieuwsblad moet wantrouwen. In ieder geval als de schrijver John Jansen van Galen is. Vanwege het redactionele artikel ‘Arrogantie van de macht' op pag. 3. Over de haperingen tijdens de start van het herinrichtingsproject van het middendeel van het Noorderpark. 

Het artikel is een mengeling van waarheden en absolute onwaarheden. En bovenal: Het suggereert dat de omwonenden niet op de hoogte waren van de geplande werkzaamheden en de gemeente geen actie heeft ondernomen toen de vertraging optrad. (in de tekst staat dat er wel degelijk  gecommuniceerd is/red.) Het vermeldt niet dat de hekken na 1 week open zijn gegaan, omdat de aannemer die het stokje over moest nemen in de werkzaamheden z'n zaakjes niet op orde had en z'n werkzaamheden 2 weken te laat begon. Inmiddels wordt er al weken gewerkt in dit deel van het park. Op alle plekken. 

De kop en de toon van het artikel staan hier nagenoeg haaks op, zijn m.i. manipulatief en vergroten het wantrouwen van burgers naar overheid.

Met vriendelijke groet,

Peter