Twee harpistes hebben elkaar gevonden.
Twee harpistes hebben elkaar gevonden. (Foto: aangeleverd)

Concert Landsmeerse harpistes

TUINDORP OOSTZAAN - Twee Landsmeerse harpistes, Merel Naomi en Mirjam Rietbergen, slaan de handen ineen en geven op zondag 3 juli van 15.00 tot 16.00 uur een concert op het NDSM-terrein.

Ooit studiemaatjes op het Conservatorium van Amsterdam vonden Merel Naomi en Mirjam elkaar weer in dezelfde woonplaats. En nu zetten ze samen hun harpen in de schijnwerpers. Voor hun concert hebben ze gekozen voor een contrastrijke plek: tussen de boten in een loods op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord zullen de harpklanken te horen zijn. Ze maken zachte, krachtige, mooie en ruwe klanken. 

De harpistes hebben elkaar vorig jaar uitgedaagd om samen een muziekstuk te schrijven. Dit was hun inspiratie om nog meer muziek te componeren en ook stukken voor twee harpen te bewerken.

Op het programma staan onder andere Debussy, Fauré en Ierse muziek. Het programma kondigen ze op een bijzondere manier aan. Ze vertellen alles in de vorm van beelden in de schijnwerpers. De grote concertharpen staan centraal, maar ze brengen nog meer harpen mee. 

Locatie: Werf Rhebergen, Scheepsbouwkade 3a. Toegang voorverkoop: volwassene € 17,50 (aan de deur € 20.00), kinderen tot en met 17 jaar € 7,50, Stadspas € 12,50. Reserveren via www.ticketkantoor.nl/shop/harp/nl.