Ellen Stoevelaar
Ellen Stoevelaar (Foto: Politie Nederland)

Wijkagente Ellen Stoevelaar stopt

TUINDORP OOSTZAAN - Ellen Stoevelaar is na eenentwintig jaar gestopt bij de politie en heeft daarmee ook een punt gezet achter haar functie als wijkagente. Met pijn in het hart en dankbaar voor een mooie tijd, zoals ze dat zelf stelt.

"Ik heb de afgelopen drie jaar het mooiste werk binnen de politie mogen doen dat er bestaat en dat was jullie wijkagent zijn", aldus Ellen in haar afscheidswoord aan de bewoners.


"De personeelstekorten, samen met het aantal uren dat ik graag werk, hebben ervoor gezorgd dat ik niet meer die wijkagent kan zijn die ik graag wil zijn. Te vaak kon ik de laatste maanden niet meer in de wijk zijn, daar waar ik het liefste ben."

Stichting DOCK

Helemaal weg gaat ze niet. Ellen: "Ik kijk erg uit naar de tijd die komen gaat, want ik mag vanaf 1 oktober voor stichting DOCK in Amsterdam-Noord aan de slag als opbouwwerker. Samen met mijn nieuwe collega’s, bewoners en partners gaan we ons in de wijk inzetten om de leefbaarheid te verbeteren. 


We leggen verbindingen, zoeken naar mogelijkheden en brengen bewoners en organisaties samen. De wijk wordt mijn werkplek en samen gaan we vast en zeker mooie avonturen beleven. Ik ben blij dat ik geen echt afscheid hoef te nemen van jullie." 


Vanaf 1 oktober is Ellen bereikbaar op telefoonnummer 06-59999897, via de email op estoevelaar@dock.nl en ws via social media Ellen_Dock_Amsterdam.

Opvolger

Tuindorp Oostzaan wordt tijdelijk waargenomen door Mandy de Boer en Manuel Pothast. Er komt een opvolger voor Ellen. Wilja Hagen blijft, om verwarring te voorkomen, wijkagent in Terrasdorp. Zij zijn te bereiken via 0900-8844. Met spoed politie nodig? Bel 112.

'Tot in de wijk!'

Ellen: "Ik wil jullie allemaal bedanken voor het korte, maar oprecht fijne contact. Wees lief voor jezelf en elkaar en... tot in de wijk!'"