Afbeelding
(Foto: )

Noord-Hollanders sturen minste geboortekaartjes

Algemeen

REGIO - Er is een stijgende lijn te zien in het aantal verstuurde geboortekaartjes sinds de start van de corona pandemie begin 2020. Dit blijkt uit onderzoek van kaartenwebshop Kaartje2go. In 2021 werden de meeste geboortekaartjes besteld in de maand september. En jawel, als we 9 maanden terugrekenen bevonden we ons in een corona lockdown. Door de maatregelen was kraamvisite vaak niet mogelijk en kon je met een geboortekaartje het blijde nieuws met iedereen delen.

Het delen van babygeluk heeft geen prioriteit in de provincie Noord-Holland. Deze kersverse ouders versturen namelijk landelijk gezien de minste geboortekaartjes. Binnen de provincie doet Watergang nog het meest haar best, in tegenstelling tot West-Graftdijk. Bij alle westelijke provincies is de geboortekaartjes trend Wildernis het populairst, maar Noord-Holland kiest ook vaak voor kaartjes met een astrologisch element. 

Wat betreft geboortekaartjes sturen doet Zuid-Holland het net iets beter dan Noord-Holland. De provincie staat op de elfde plek in de top 12 provincies. Als we kijken naar de hoofdsteden staat Den Haag wel helemaal onderaan. Kinderdijk doet het daarentegen hartstikke goed met een vierde plek in de top 10 plaatsen van Nederland. Over het ontwerp van de geboortekaartjes kunnen we zeggen dat Zuid-Hollanders het minst vaak kiezen voor een foto op het kaartje. Wel werd bijna 5% van de geboortekaartjes gedrukt op gerecycled papier.

Zeeland Zeeland sluit de top 3 provincies die de meeste geboortekaartjes versturen af. In Oostdijk zijn ze het meest fanatiek, gevolgd door Hoofdplaat en Ouwerkerk. Ouders in Zuiddorpe versturen de minste kaartjes binnen de provincie. Inwoners van Zeeland vinden een groene keuze minder belangrijk bij het kiezen van hun geboortekaartjes. Slechts 2,13% wordt gedrukt op gerecycled papier. Foliedruk en sluitzegels zijn daarentegen wel populair, dus de Zeeuwen betalen graag wat meer voor een luxe afwerking.