Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Nieuw bestuur

Nagenoeg unaniem stemde afgelopen woensdag de Stadsdeelcommissie positief over de voordracht van de drie kandidaten voor het dagelijks bestuur van Noord. 

Er staat de gemeenteraad niets in de weg om alle drie deze week, op 22 juni, te benoemen als bestuurder. 

Vanaf dat moment bestaat het dagelijks bestuur in Noord uit voorzitter Brahim Abid (PvdA) en de leden Esther Lagendijk (GroenLinks) en Yassmine El Ksaihi (D66). 

Op pagina 5 een uitgebreid verslag van de hand van Tom Tossijn.


Ribbius Peletier penning

Het is Marie-Anne van Reijen die door de vakjury uit 36 inzendingen is gekozen als de winnares van de Ribbius Peletierpenning 2022 voor haar initiatief ‘Meer vrouwen in de Politiek'.

Marie-Anne van Reijen was zes jaar politiek actief in Amsterdam. Met de ervaring die zij daar opdeed is zij het initiatief ‘Meer vrouwen in de Politiek’ gestart. Een stichting waarmee zij onder meer 50% vrouwen in alle politieke functies wil bereiken en wil bijdragen aan een politieke cultuur die voor iedereen gelijk toegankelijk is. Sinds 2017 begeleidt Van Reijen mentorgroepen voor vrouwen die interesse hebben in de politiek, geeft zij trainingen en lezingen en organiseert ze speeddates met politici van verschillende partijen.