Aanleg kunstgras stagneert

Bij De Volewijckers kijken ze terug op een prachtige tweede seizoenshelft met het kampioenschap van het vlaggenschip. Dat schrijft interim-voorzitter Thomas Bayer op de clubwebsite. De aanleg van het kunstgrasveld lijkt te stagneren.

'Afgelopen maandag werden wij opgeschrikt door een bericht van de gemeente Amsterdam. De aanleg van het kunstgrasveld wordt vooralsnog met zes maanden uitgesteld. Hoewel het veld aangelegd zou mogen worden, heeft de gemeente er na klachten van omwonenden toch voor gekozen om de aanleg stop te zetten. Er gaat nu ook gekeken worden naar de mogelijkheden om veld 2 (hoofdveld) om te zetten naar een kunstgrasveld. Ook daar hebben wij te maken met omwonenden. Wij hopen dat deze groep mensen bereid zijn verder te kijken dan hun eigen belang en rekening te houden met de grote behoefte om te sporten bij onze vereniging. Zo hebben wij een grote wachtlijst van potentiĆ«le jeugdleden die wij hierdoor geen plek kunnen gaan bieden.' 


Bayer heeft reeds contact gezocht met de wethouder de heer Sofyan Mbarki, om te informeren of ook hij zich kan vinden in het huidige beleid van deze gebroken belofte aan de jeugd van Amsterdam Noord. De interim-voorzitter zal zijn leden op de hoogte houden aangaande deze volgens hem vervelende situatie. 


De club heeft zich voorgenomen om de kantine te verpachten. Mogelijke gegadigden kunnen zich tot 1 juli 2022 aanmelden bij het bestuur, ook voor verdere info. 'Ons grootste belang is dat het een verenigingskantine moet blijven.