Hester van der Vlugt is concertmeester van de strijkerssectie van CineMusic.
Hester van der Vlugt is concertmeester van de strijkerssectie van CineMusic. (Foto: CineMusic)

CineMusic Experience in Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

IJMUIDEN - Je staat er niet altijd bij stil, maar muziek speelt een heel belangrijke rol bij het vertellen van het filmverhaal. Het versterkt de sfeer en emotie. Zonder muziek ontbeert een film de nodige spanning. Denk maar eens aan de onvergetelijke muziek van de James Bond films of aan Pirates of the Caribbean.

CineMusic combineert live de beleving van die filmmuziek met fragmenten uit bekende films. Een unieke ervaring, zéker in de ambiance van Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen. Violiste Hester van der Vlugt vertelt hoe speciaal dit ook voor haar en het hele orkest is.

Concertmeester

Al zo lang als ze zich kan herinneren speelt Hester viool. Ze begon op 3-jarige leeftijd en speelde al vroeg in jeugdorkesten als aanvoerder en concertmeester. Hester werkte samen met onder andere Bernard Haitink, Sir Colin Davis, Reinbert de Leeuw en Jaap van Zweden. Ze is een orkest muzikant in hart en nieren. Maar van alle markten thuis, dus ze speelt ook graag met artiesten en bands als Guus Meeuwis, BLØF, Gallowstreet en Jeangu Macrooy. Voor CineMusic is zij concertmeester voor de strijkerssectie (15 strijkers)

Theatraal

Hester zegt: ,,Filmmuziek is theatraal, sprekend, vertellend en heel belangrijk voor de film. Er worden fragmenten getoond uit onder andere Forest Gump, Harry Potter, The Gladiator, Starwars, Monsters inc en Schindlers List, mét de filmmuziek. We zien echt in de zalen en culturele centra waar we optreden dat de muziek raakt en beroert.'' Filmkenner en begenadigd verteller bij uitstek René Mioch presenteert het geheel en geeft met zijn prachtige verhalen en anekdotes nog meer waarde aan het multimediale spektakel.

Herkenning

,,Het wordt een heerlijke avond uit, een avond vol herkenning en inspiratie. Het spektakel is zowel spectaculair en bombastisch maar ook soms klein en lief’’, aldus Hester. Voor de tournee dit jaar door Noord-Holland telt het orkest 32 professionele musici van strijkers, blazers, ritme en percussie. Het orkest staat onder leiding van dirigent Henk Ummels. Het filmmuziek repertoire omvat 25 voor het CineMusic-orkest gearrangeerde nummers van componisten zoals Hans Zimmer, John William, Ennio Morricone, John Barry en Klaus Badelt.

Op zondag 11 december zal The CineMusic Experience te zien zijn in de Stadsschouwburg in Velsen. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link. https://cinemusic.nl/tickets/ en https://stadsschouwburgvelsen.nl/programma/the-cinemusic-experience.