Rode Kruis zoekt hulpverleners.
Rode Kruis zoekt hulpverleners. (Foto: Rode Kruis)

Het Rode Kruis zoekt hulpverleners

HAARLEM - Zie je het Rode Kruis, dan zie je hulp, overal ter wereld, maar ook om de hoek en in onze eigen regio. Afgelopen zomer waren er weer volop evenementen zoals het Bloemencorso, Haarlemmerhout Festival, Urban Trail, Circuitrun Zandvoort, Classic Grand Prix en nog veel meer. Op al deze evenementen kon je terecht bij EHBO posten van het Rode Kruis voor eerste hulp. Heel veel Rode Kruis vrijwilligers maken dit mogelijk.

Het Rode Kruis leidt deze eerstehulpverleners zelf op en zorgt dat ze op elk moment bevoegd en bekwaam zijn om ingezet te worden als dat nodig is. Op evenementen, maar ook bij rampen en calamiteiten. In de coronatijd hebben veel mensen die voorheen evenementenhulpverlener waren zich bijvoorbeeld ook ingezet voor andere activiteiten, zoals de ondersteuning van de zorg, testlocaties en vaccinatiestraten.

Volgens Marijke Wetselaar, districtsmanager Rode Kruis Kennemerland, zoekt het Rode Kruis momenteel zo’n 50 nieuwe vrijwilligers in de evenementenhulp. “Nu het aantal evenementen weer langzaam tot op het oude niveau terugkomt merken we dat we meer mensen nodig hebben dan we beschikbaar hebben. Daarom zijn we nu hard op zoek naar mensen die het leuk vinden om af en toe voor ons hulpverlener te zijn op een evenement. Ben je enthousiast, ben je een doorpakker en niet bang om in actie te komen als dat nodig is, dan ben je bij ons van harte welkom!”

Een specifieke vooropleiding is niet nodig, wel dat je ongeveer 8 keer per jaar een dag kan meedoen op een evenement. De EHBO opleiding tot eerstehulpverlener krijg je bij het Rode Kruis, evenals de benodigde bij- en nascholing. Na je opleiding loop je mee met een ervaren hulpverlener en daarna kun je zelf aan de slag.Vind je het leuk om deel uit te maken van (grote) evenementen in onze regio, meld je dan aan via www.rodekruis.nl/help-in-nh.