Dit is Geer! Word jij zijn nieuwe baasje?
Dit is Geer! Word jij zijn nieuwe baasje? (Foto: Aangeleverd)

Dier van de Week: hond Geer

REGIO - Ook in onze regio wachten er nog veel asieldieren op een nieuw, warm thuis. Deze week zetten we Velociraptor in het zonnetje!

SENIOR, WAT?! Ik voel mij nog lang geen senior, stelletje grapjassen... Mijn naam is Geer, een kruising Mechelse Herder en ik ben dan wel 12 jaar, maar oud: zeker niet!
Tegen mensen ben ik heel vriendelijk en een soms beetje te enthousiast. Knuffelen is mijn grootste hobby. De laatste jaren werd er niet goed voor mij gezorgd en woonde ik in een kennel. Een huissituatie is dus al een tijd geleden voor mij, net als zindelijkheid. Dat moet ik dus weer een beetje oefenen. Hier in de opvang ben ik netjes zindelijk. Commando's zijn wat verdwenen net als regels die in huis gelden. In het begin zal ik u dan ook lekker uitproberen maar samen komen wij hier vast goed doorheen.

'Sta mijn mannetje'

Ik kwam dus ook al een lange tijd niet in contact met voor mij onbekende honden, hier in het asiel reageer ik vriendelijk. Ik wil wel spelen met een aantal dames. Of ik ooit los kan lopen durven mijn verzorgers niet te zeggen, ik vind namelijk niet alle reuen even leuk. Ik ben dan wel geen echte heer meer maar ik sta wel mijn mannetje als dat moet! Ouderdom komt helaas vaak met wat gebreken, ik heb er gelukkig niet veel, maar toch is het belangrijk om te weten. Ik heb wat slijtage aan mijn gewrichten en ook geen spieren door de slechte verzorging. Daarom krijg ik hier pijnstilling en zijn wij bezig om spieren te kweken, houdt er dus rekening mee dat ik dit misschien de rest van mijn leven nodig heb.

 
Heeft u interesse in mij? Dan hoor ik graag van u!

Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5, Zandvoort
www.dierenbescherming.nl