De lichting van 2020/2021 met in het midden in goudrosékleurig Isabelle Kersten.
De lichting van 2020/2021 met in het midden in goudrosékleurig Isabelle Kersten. (Foto: Aangeleverd)

Musical Master zoekt Haarlems talent: selectie op 20 februari

Willem Brand

HAARLEM - Nederland heeft in relatief korte tijd een musicaltraditie opgebouwd. De oud-Haarlemmers Chiel van Tok en Matthijs van der Meer bieden in Amsterdam een unieke vooropleiding aan jonge talenten met Musical Master. Op 20 februari vindt een landelijke selectie plaats. Talent uit de regio is welkom.

Helaas hebben we in Haarlem in 2021 niet kennis kunnen maken met jong talent uit de musicalstal van Musical Master. Dat had eind december gekund met hun swingende kerstshow, maar die werd helaas op het allerlaatste moment afgelast.

Vooropleiding

Musical Master kun je zien als een vooropleiding voor de leeftijdsgroep 14 t/m 21 jaar. Chiel van Tok: “Onze leerlingen krijgen praktijk- en theorielessen van professionele docenten binnen de disciplines zang, dans en spel. Talent uit het hele land komt elke zondag naar Amsterdam.” 


Het beste van het beste

Isabelle Kersten (15) uit Roermond zit in het tweede jaar en is razend enthousiast. “Wat de opleiding zo goed maakt zijn de ervaren docenten. Ellen Evers die liedinterpretatie doet is een grote naam in de musicalwereld. Ik heb door het hele land les gekregen maar Musical Master is echt uniek. Ze hebben een breed en uitgebreid lessenpakket. Van tapdance tot notenleer, van drama tot zang. Hiphop en ballroom waren ook echt gaaf.” 


De persoonlijke aandacht bevalt Isabelle goed. “Wat heb jij nodig en waar wil je beter in worden? Zo kan iedereen werken aan wat ze later willen doen. Ik hou het breed: ik vind alles leuk. Wat ik ook mooi vind is dat we elkaar beter maken. Als je ziet dat de ander het goed doet, dan zet je ook een tandje bij. Talenten zijn uit het hele land geplukt, je komt het beste van het beste tegen.”

Hard werken

De Haarlemse Brigitte Odett werkt als dramadocent voor Musical Master. “De school van Chiel en Matthijs is te gek. Goed is dat jong-volwassenen proeven aan het vak en leren dat het niet allemaal glitter en glamour is – zoals je soms denkt als je naar tv kijkt – maar hard werken. Het is musicalgerelateerd, maar je kunt er later ook auditie mee doen voor de Kleinkunstacademie of de toneelopleiding. In Engeland beginnen kinderen veel vroeger op stageschools. Dat hebben we hier nauwelijks, dat maakt deze brede opleiding zo bijzonder.”

Aanmelden

Musical Master organiseert elk seizoen ook diverse masterclasses. Mimespeler Hakim was een van de gastdocenten. Aan het eind van het jaar is er ook een showcase: een toneelstuk voor publiek met aansluitend een song- en danceprogramma. Beoordelingsmomenten door het jaar heen worden gevolgd door advies en/of je het jaar erop opnieuw mag deelnemen.


Meld je vóór 14 februari aan via www.musicalmaster.nl voor jouw auditie.