Het koor Hoor Haar gaat toeren langs Haarlemse Zorgcentra.
Het koor Hoor Haar gaat toeren langs Haarlemse Zorgcentra. (Foto: PR )

Vrouwenkoor HOOR HAAR toert per bus langs zorgcentra

HAARLEM - Op zondag 29 mei verblijdt Hoor Haar de bewoners en het personeel van enkele Haarlemse zorgcentra met een vrolijk gratis optreden.

In 2021 liet de gemeente Haarlem weten subsidie te willen verstrekken voor initiatieven die zouden bijdragen aan het herstel van de stad na de coronacrisis. Deze zogenaamde “coronasubsidie” is met name bedoeld voor activiteiten voor kwetsbare groepen zoals ouderen en mensen met gezondheidsproblemen.

Gratis optredens

Vrouwenkoor Hoor Haar bedacht toen het plan om op één dag met een bus langs verschillende zorgcentra te toeren en daar korte gratis optredens te geven. De gemeente heeft hier positief op gereageerd en het koor een kostendekkende subsidie verleend.

Op tournee

Op zondagmiddag 29 mei is het zover en toert Hoor Haar met dirigent Dirk Kaandorp en pianiste Charlotte de Wijs per bus langs drie zorgcentra. De toer eindigt op de Zijlweg in de gerestaureerde kapel van het voormalige Triniteitslyceum. Op deze schitterende locatie mocht Hoor Haar in 2020 gedurende een paar maanden repeteren, aangezien de eigen repetitieruimte op dat moment niet voldeed aan de strenge eisen om in groepsverband te mogen zingen.


In deze mooie kapel vindt het laatste optreden van de dag plaats voor de gastvrije eigenaren van de kapel en voor onze eigen trouwe achterban. Hierna wordt deze mooie dag afgesloten met een gezellige borrel.

Afbeelding