In 21 dagen naar een suikervrijer leven en verantwoord trainen bij Fit4lady maken je slanker, fitter en sterker!
In 21 dagen naar een suikervrijer leven en verantwoord trainen bij Fit4lady maken je slanker, fitter en sterker! (Foto: Fit4Lady)

In 3 weken naar een suikerarmer leven

HEEMSTEDE -  In vrijwel alle dagelijkse levensmiddelen zit suiker. In allerlei vormen en hoeveelheden. Steeds meer mensen krijgen zo teveel suiker naar binnen, lopen zelfs diabetes op, lopen meer risico op hart- en vaatziekten, en creëren ongemerkt zelfs een ‘suiker-verslaving’. Daarom bedacht de fitnessclub voor vrouwen, Fit4lady, de Suiker Challenge: in drie weken met tips naar een suikervrijer leven en minstens 2 keer per week verantwoord sporten. Met als resultaat minder vermoeidheid en een slanker, fitter lijf!

Als je ingrediënten op verpakkingen leest, duizelt het je. Er is een keur aan alternatieve namen voor suiker. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van agavenectar, ahornsiroop, bietenstroop, cassonade, dadelstroop, dextrose? Allemaal andere namen, maar het is 100% suiker.

23 klontjes in een blikje cola

Suiker is een koolhydraat, dat voorkomt dat je lijf vet verbrandt wanneer je hiervan teveel binnenkrijgt. Daarom lees je op etiketten het beste het aantal koolhydraten en daarvan het aantal gram suikers. In de meeste gevallen schrik je. Zo zit in de vanilleyoghurt van Arla zo’n 23 klontjes aan suiker. En 1 blikje cola per dag vergroot je risico op diabetes met 20%. Aldus het Nederlands Diabetes Fonds. Maar er zijn gelukkig veel meer alternatieven dan je denkt.

Suiker Challenge

“In 3 weken leren wij hoe je suiker kunt vervangen”, vertelt eigenaresse Patty van Alebeek van Fit4lady in Haarlem. “Door middel van een spelkaart kun je 21 dagen punten winnen voor iedere keer dat je suiker vervangt en in beweging komt. Zo kun je 30 punten per dag scoren.” Liselot van de Langerijt, eigenaresse van Fit4lady in Heemstede vult aan: “Daar coachen we je bij. Je hoeft het niet alleen te doen. In ons sportcircuit train je in een half uur per keer zowel je kracht als je conditie. Je ontvangt tips voor je eet- en leefpatroon. Zo kunnen we bijna garanderen dat je onze uitdaging haalt. En dat je ook nog eens afvalt en sterker en fitter wordt. Dat is lekker voordat de zomer begint. Bovendien krijg je van ons een leuke verrassing.” 

Aanmelden kan met een e-mail naar de clubs. Haarlem via: haarlem@fit4lady.nl en Heemstede via heemstede@fit4lady.nl.



Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding