Kom je hart luchten bij Buurtcafé voor mantelzorgers Haarlem

HAARLEM - Veel mantelzorgers zorgen met liefde voor hun naaste. Maar mantelzorgen kan ook pittig zijn. Delen van ervaringen en voelen dat je niet de enige bent, kan lucht geven. Daarom start op 28 juni van 15.00-17.00 uur het Buurtcafé voor mantelzorgers bij De Fjord in Haarlem-Noord. 

Ontmoeten, versterken en ontspannen

Het wordt een feestelijke opening met een drankje, een hapje en muziek. Mantelzorger zijn is geen keuze. Het overkomt je. Als je naaste ziek is of een beperking heeft, is zorgen voor diegene vaak een vanzelfsprekendheid. Als de ziekte chronisch is, nemen de mantelzorgtaken meestal geleidelijk toe. Dit kan veel zijn. Hoe zorg je er als mantelzorger voor dat je zelf nog ontspanning vindt? Kun je weggaan zonder je schuldig te voelen? Wie zorgt er voor je naaste als jij weg bent? En hoe doen anderen dit? 

Bij het Buurtcafé voor mantelzorgers in Haarlem-Noord kun je andere mantelzorgers ontmoeten en met elkaar uitwisselen hoe je zorgt voor ontspanning en ondersteuning. In Schalkwijk is er al een maandelijks Buurtcafé voor mantelzorgers. Een veelgehoorde opmerking is hier: “Ik weet nu dat ik niet alleen ben in deze situatie.” Dat versterkt.

In Haarlem-Noord start het Buurtcafé op 28 juni. Ook behoefte aan ontspanning en contact met andere mantelzorgers? Kom dan naar het Buurtcafé voor mantelzorgers op 28 juni van 15.00-17.00 uur bij De Fjord, Paul Krugerkade 8 in Haarlem-Noord.