Jan Lammers met Lynn Spoor voor haar schilderij dat een klein 3000 euro opleverde bij de veiling.
Jan Lammers met Lynn Spoor voor haar schilderij dat een klein 3000 euro opleverde bij de veiling. (Foto: Aangeleverd

Launch Grand Prix wijn groot succes

ZANDVOORT – ‘We heffen het glas op de succesvolste autocoureur van Nederland.” De Zandvoortse uitbater Bart Schuitenmaker van Brasserie ZiN, lanceerde onder zijn nieuwe onderneming Zin-in-wijn het concept: Grand Prix wijn Zandvoort. Tijdens de speciale launchparty, die donderdag 16 juni plaatsvond bij Brasserie ZiN, ‘ontkurkte’ Jan Lammers de eerste fles.

Veiling levert 4200 euro op voor War Child

Omdat het prachtig weer was, moest de organisatie wel een beetje improviseren. Zowel de launch als de veiling werden buiten op het terras van ZiN gedaan. Dit kostte nog net niet de stembanden van alle betrokkenen die een welkomstwoord mochten doen. Gelukkig deed de geluidsinstallatie het prima. Met mooie speeches van Uitbater Bart Schuitenmaker, burgemeester van Zandvoort David Moolenburgh en natuurlijk Jan Lammers, was rond de klok van half zeven het grote moment aangebroken. Met een ferme draai schroefde Jan Lammers de dop van een Chardonnay en schonk officieel de eerste Grand Prix wijn in. 

"Het is toch fantastisch dat wij hier wegens de grote populariteit rondom Max Verstappen iets moois namens Zandvoort kunnen brengen,'' vertelt Schuitenmaker, horeca-ondernemer pur sang. Internationale wijnreis Nu is gekozen voor drie fantastische wijnen die geïnspireerd zijn uit de landen waarin de Formule 1 haar races rijdt. De Grand Prix wijn is nu een Merlot, een Chardonnay en een rosé uit de Pays D'oc. Met een gelimiteerde oplage zijn deze vanaf 16 juni online te koop. Bart denkt eraan om de volgende Grand Prix wijnen uit Oostenrijk te laten komen.

Succesvolle veiling 

Onder de genodigden werd na de lancering van de Grand Prix wijn een veiling gehouden, waarvan de opbrengst naar War Child gaat. Een delegatie was dan ook aanwezig om de veiling met eigen ogen te zien. Veilingmeester Nielsson maakte er een waar feestje van. Hij zorgde ervoor dat de gasten flink in de buidel tastten. Items waren onder andere een prachtige ketting, gemaakt van edelstenen en glazen kralen, het boek 100 jaar autosport, 50 jaar circuit gesigneerd door Jan Lammers en een prachtige racing litho gemaakt door F1 schilder Eric Jan Kremer. Uiteindelijk werd er 4200 euro opgehaald voor War Child. Het schilderij van de kunstenares Lynn Spoor, dat tevens als etiket dient voor de Grand Prix wijn, bracht 2750 euro op. De nieuwe eigenaar mag buiten het schilderij in ontvangst nemen ook een bezoek brengen aan haar atelier in Overveen, waar zij al haar gewaardeerde kunstwerken schildert.  "Ik ben zeer tevreden over het event en de opbrengst voor War Child. De lancering van Grand Prix wijn is succesvol verlopen, nu ga ik echt de (wijn)boer op,'' aldus Schuitenmaker.

Afbeelding
Afbeelding