Loeki van Rossum
Loeki van Rossum (Foto: aangeleverd)

Loeki introduceert mindfulness-aan-huis

HAARLEM - We hebben allemaal een druk leven. Verplichtingen, verantwoordelijkheden, een gezin draaiende houden... Het liefst willen we alle bordjes hooghouden, en als het even kan zo hoog mogelijk. Om bewuster te kunnen leven, en om dit vol te houden, biedt Loekie van Rossum Mindfulness-aan-huis. 

Mindfulness-aan-huis biedt een volledige mindfulness training bij jou thuis. Deze training houdt in dat je vaardigheden ontwikkelt om bewuster te leven. Je krijgt tools in handen om tot rust te komen en meer balans te ervaren in je leven, wat de omstandigheden op dat moment ook mogen zijn.

Loeki van Rossum is 42 jaar en werkzaam in de GGZ als begeleider en trainer. "Toen ik zelf als deelnemer in aanraking kwam met mindfulness, was ik gegrepen door de eenvoud, de stilte en de andere manier van kijken,'' vertelt Loeki. "Ik heb een postacademische opleiding voor mindfulness trainers aan het Radboud UMC in Nijmegen gevolgd. Hierna ben ik begonnen met het aanbieden van mindfulness trainingen voor medewerkers binnen de zorg-organisatie waar ik werk. Dit bleek in een behoefte te voorzien, waarbij ook de vraag ontstond naar individuele training. Zodoende besloot ik in 2017 een vervolgopleiding voor individuele mindfulness training te volgen aan het centrum voor mindfulness in Amsterdam. De individuele training maakt het ook mogelijk te werken in de thuis omgeving. Ik heb gemerkt dat dit voor veel deelnemers prettig is en daarbij blijkt het werken in de eigen omgeving ook heel effectief te zijn. In 2019 heb ik mindfulness-aan-huis opgericht."

De training duurt 8-9 weken (8 bijeenkomsten) en is praktisch en ervaringsgericht. In de training wordt gewerkt met aandachtsoefeningen zoals meditatie en yoga, gecombineerd met oefeningen die je bewust maken van automatische patronen. Je leert vaardigheden en technieken om die na de training zelf te kunnen toepassen. Om je de vaardigheden eigen te maken, wordt geadviseerd dat je dagelijks thuis oefent (ongeveer 35 minuten per dag). Je krijgt hiervoor de beschikking over audio materiaal en een werkboek.

Wat kan het je opleveren?

Minder last van stress en beter kunnen ontspannen. Meer balans in het leven. Anders omgaan met piekeren en lastige gevoelens. Vriendelijker en milder zijn voor jezelf en anderen. Bewuster leven en meer genieten van kleine en grote dingen.

Kijk voormeer informatie over Mindfulness aan huis op: www.mindfulness-aan-huis.nl.