Parkeren in Zandvoort wordt een uitdaging.
Parkeren in Zandvoort wordt een uitdaging. (Foto: Archief)

Parkeren in Zandvoort? Dit moet je weten

ZANDVOORT/HAARLEM - Denk je dat het in Haarlem moeilijk parkeren is? Bij buurtgemeente Zandvoort is het nog lastiger. En vanaf 1 juli wordt het helemaal lastig! Wil jij als Haarlemmer met de auto een dagje naar Zandvoort? Reken dan op hoge parkeerkosten en lange loopafstanden. Ga je slechts op bezoek bij vrienden of familie? Dan zijn er ook veranderingen waar je beslist aan moet wennen. De redactie zet de regels omtrent parkeren in Zandvoort op een rij.

Gratis parkeren in Zandvoort is voor bezoekers niet meer mogelijk

Gratis parkeren, dat is wat iedereen het liefste wil natuurlijk. In Zandvoort is dat vanaf 1 juli 2022 niet meer mogelijk. Overal wordt betaald parkeren ingevoerd. Ook de traditionele wijken als Oud Noord en Nieuw Noord, komen er niet meer onderuit. Er moet betaald worden. Zandvoort is ingedeeld in vier zones, in alle zones is het betaald parkeren.

Wat verandert er voor jou als bezoeker

Ga jij op bezoek bij vrienden of familie in Zandvoort, dan krijg je een papieren parkeerschijf die 3 uur geldig was. Vanaf 1 juli gaat het elektronisch betaald parkeren in. De persoon of instelling waar jij te gast bent, betaalt voor jouw kenteken. Dit kost 30 cent per uur. Jij hoeft niets te betalen, maar diegene bij wie je op bezoek bent wel. Is jouw kenteken niet aangemeld, dan kan handhaving je een boete opleggen. Overleg dus altijd goed of je kenteken geregistreerd staat bij diegene bij wie je op bezoek bent.

Wat verandert er voor je als toerist/dagjestoerist

Ga je naar Zandvoort om te shoppen of om een visje te pakken of om lekker te flaneren langs de boulevard, dan betaal je via een app of een van de betaalpalen op straat. Deze kosten zijn in de zomer 3,50 euro per uur en moeten vooraf betaald zijn. Je kunt ook gebruik maken van een parkeerapp, dan betaal je letterlijk alleen het aantal minuten dat jij geparkeerd staat. Maar het loont dus om bij vrienden of familie te parkeren en dan te gaan lopen naar het strand of het centrum.

Waar kun je parkeren in Zandvoort?

Deze plekken zijn gereserveerd voor jouw auto:

- Parkeerplaatsen langs en in de straten in de 4 zones in Zandvoort

- Parkeergarage De Zuid

- Parkeergarage LDC (centrum)

- Boulevard Barnaart

Langere parkeertijd uren

Waar je eerst betaald parkeren had van 10.00 - 20.00 uur, is dit verlengd naar 22.00 uur. Dit geldt voor alle parkeerplaatsen in heel Zandvoort. Houd hier rekening mee.

De tarieven die vanaf 1 juli 2022 gehanteerd worden in Zandvoort.
De 4 zones in Zandvoort waar overal betaald parkeren ingaat per 1 juli 2022
Let op dat je betaald parkeert waar dat moet!