Bing en Balou zoeken een nieuwe thuis.
Bing en Balou zoeken een nieuwe thuis. (Foto: Knaagdierencentrum )

Dier van de week: Bing en Balou

IJMUIDEN - Het Knaagdierencentrum ontfermt zich net als Dierenbescherming Kennemerland over dieren die geen baasje meer hebben. Maar wanneer een dier er klaar voor is om naar een nieuw huis te gaan, stelt de het knaagdierencentrum ze graag voor. Dit keer hebben we 2 dieren van de week: Bing en Balou. 

Het grijze konijntje luistert onder de naam Balou en heeft een neurologisch probleem. Daarom loopt Balou een beetje wankel. Verder had ze eCuniculi maar daar is ze voor behandeld. E.Cuniculi is een parasiet die zich bij konijnen in verschillende organen kan gaan nestelen. Niet elk konijn dat besmet wordt, wordt ook ziek. De parasiet nestelt zich vaak in de nieren en/of hersenen, maar wordt ook wel gevonden in de hartspier, longen, ogen of lever van een konijn. De parasiet zet sporen af die via de urine van het konijn worden verspreid, zodat de infectie overgedragen kan worden aan andere konijnen.

Maar gelukkig is Balou daar weer van hersteld. Volgens het knaagdierencentrum is Balou de allerliefste schat en op zoek naar een fijne binnenplek. 

Balou kan niet zonder Bing, dus Het is een twee-eenheid. Beide konijnen zijn 1 jaar oud. Geef deze konijnen DE kans op tender, love and care, bel of mail naar de opvang.


Dierenbescherming
Knaagdierencentrum
Heerenduinweg 8
1971 JE IJmuiden

T: 088-8113455
www.dierenbescherming.nl