Er zijn veel vacatures voor vrijwilligersbanen met  het thema koken.
Er zijn veel vacatures voor vrijwilligersbanen met het thema koken. (Foto: Picasa)

Vrijwilligerswerk: koken voor anderen

NIUEW-WEST - Vrijwilligers zijn goud waard, voor de medemens, de buurt, de stad en zo meer. In stadsdeel Nieuw-West zijn er gelukkig veel mensen die een helpende hand bieden, maar er zijn er nooit genoeg. Vrijwilligers Centrale Amsterdam heeft een Top 5 samengesteld van leuke vrijwilligersbanen die in Nieuw-West vrij zijn. 

De Top 5: Koken voor buurtbewoners, kinderen, vluchtelingen of anderen. Voor wie van koken en lekker eten houdt, het leuk vindt om anderen te helpen, zijn er diverse vrijwilligersvacatures in Nieuw-West waarbij je met jouw kookkunsten of gastvrijheid anderen heel blij maakt. Dit zijn er alvast vijf.

Voor wie van koken en lekker eten houdt

Resto van harte zoekt hulp bij gezellige buurtdiners. Kom helpen bij de gezellig buurtdiners: Resto van Harte zoekt hulp bij het koken, bedienen, opruimen en praatjes maken met de gasten. Met veel liefde en zorg worden 3-gangen maaltijden voor buurtbewoners bereid.. 

De Natuurkamer zoekt een begeleider voor een kinderkookclub; koken voor ouderen. Elke woensdag komen kinderen koken bij de Natuurkamer. Wat zij maken mogen de ouderen uit de buurt samen met de kinderen opeten! Kortom koken voor ouderen! 

Casoland kookt tegen voedselverspilling. Elke woensdag maakt Cascoland met bewoners uit Amsterdam Nieuw-West conserven en andere producten van de groente en fruit die wordt weggegooid bij de markt. Hiermee gaan ze voedselverspilling tegen en zorgen ze voor een levendige uitwisseling van culturele kennis rondom eten en culinaire tradities.

Het Leger des Heils kookt met en voor buurtbewoners. Voor Samen Eten is het Leger des Heils op zoek naar een enthousiasteling die het leuk vindt om één keer in de week, op woensdag tussen 9.00 en half 13.30 uur, te koken voor een groep.

Koken voor buurtbewoners, kinderen, vluchtelingen of anderen

Kook een lunch voor team Steunpunt Vluchtelingen. Het Medische Opvang Ongedocumenteerden (MOO) van ASKV/Steunpunt Vluchtelingen is op zoek naar twee vrijwilligers om het team in Amsterdam Nieuw-West te versterken. Wil jij het team voorzien van heerlijke lunches? Of deze vluchtelingen op een andere manier helpen?


Heb je interesse in een van deze vrijwilligersvacatures? Mail naar nieuwwest@vca.nu of bel 5301220. Je kunt ook kijken op vca.nu/vrijwilligers-vacatures en zoeken op de naam van functie of de organisatie.