Simone Wirodikromo.
Simone Wirodikromo. (Foto: aangeleverd)

Eerst de oorzaak achterhalen, dan pas behandelen

NIEUW-WEST - Tijdens haar behandelingen probeert fysiotherapeute Simone Wirodikromo niet alleen naar de klacht te kijken en deze te behandelen. Zij kijkt ook naar de persoon achter de klacht en beschouwt persoon en klacht als een geheel. 

‘Wat centraal staat in mijn behandelingen is het ‘waarom'. Zoeken naar de oorzaak van de klacht en hierin verandering aanbrengen zodat klachten niet telkens terugkomen."

"Zie het als preventie. Alleen kijken naar de klacht en deze behandelen komt in mijn ogen over als symptoombestrijding en dat werkt vaak maar tijdelijk. Dat betekent niet dat ik mijn patiënten niet behandel, maar het betekent dat ik eerst de oorzaak moet achterhalen voordat ik een behandeling inzet.'

Terugvallen

"Ik werk nauw samen met Bas Lanser, oefentherapeut Mensendieck. Maar ik kan terugvallen op een team van specialisten: van (arbeids)psycholoog, diëtiste, orthomoleculair therapeut tot en met re-integratie adviseur."

Invloed

"Dat vind ik ook het mooie aan Everybody Lifestyle Centers: net zoals bij de mens, zijn er binnen ons werk ook wederzijdse connecties. Alles staat in relatie met elkaar en heeft ook invloed op elkaar. Waarom zou je iets alleen willen doen, wanneer je juist heel mooi met z'n allen, inclusief de patiënt, gezamenlijk iets kunt bereiken? Everybody Lifestyle Center staat voor preventief en gezamenlijk aan oplossingen werken."

Meer informatie

Meer informatie over Everybody Moves via: 088-246 04 04/06 19 43 36 38, simone@everybodygroep.nl of www.everybodylifestylecenters.nl.