Van links naar rechts: Ireen van der Lem, Kees Schelling, Eddie Mekkelholt en Ronald Mauer.
Van links naar rechts: Ireen van der Lem, Kees Schelling, Eddie Mekkelholt en Ronald Mauer. (Foto: aangeleverd)

Kees Schelling wint Publieksprijs Nieuw-West 2022

Algemeen

NIEUW/-WEST - Kees Schelling heeft met zijn verhaal ‘De JES’ de Publieksprijs Nieuw-West 2022 gewonnen. Het verhaal gaat over een verloren liefde tegen de achtergrond van het oude buurthuis JES dat vroeger op de hoek van de Pieter Calandaan en de Baden Powellweg stond. Schelling kreeg zijn prijs overhandigd van voormalig stadsdeelbestuurder Roland Mauer tijdens het Boekengala Nieuw-West in theater De Meervaart.

Schelling versloeg nipt Annette Akkerman met het verhaal ‘De Ontheemden’. Ireen van der Lem behaalde een eervolle derde plaats met het verhaal ‘Vier Kruisje’. Deze beide verhalen vertellen hoe twee verschillende werelden uiteindelijk toch weer met elkaar vervlochten kunnen raken.

Volle Meervaart

Aan het eind van een gevarieerd programma met onder ander een Beeldreis door Nieuw-West met Hugo Hoes en optredens van de Gypsy Jazz band ‘Pierre et les Optimistes’ werd in een volle Meervaart de winnaar van de Publieksprijs Nieuw-West bekend gemaakt.

Boekhandel Meck&Holt introduceerde de Publieksprijs Nieuw-West als opvolger van de Literatuurprijs Nieuw-West. In de vijfde jaargang van de Nieuw-West Side Stories delen twintig auteurs verhalen die in stadsdeel Nieuw-West spelen.

Wisselbokaal

 Ook in deze uitgave weer een breed scala aan bijzondere gebeurtenissen en herinneringen. Nieuw West blijft een aanhoudende bron van inspiratie. Op de twintig verhalen uit deze bundel kon dit jaar voor het eerst door de lezers worden gestemd. De prijs bestaande uit een wisselbokaal en 1.000 euro ging 

Boekhandel Meck&Holt maakte deze succesvolle avond weer eens duidelijk hoe verbindend verhalen kunnen werken en welke rol een fijne boekhandel hierbij voor de omgeving kan spelen. Wie nieuwsgierig is geworden naar de ‘Nieuw West Side Stories’ en andere boeken en verhalen kan elke dag bij Boekhandel Meck& Holt aan Tussen Meer 46 terecht.