Afbeelding
(Foto: Huub Zeeman)

Vrijwilliger worden: Licht in donkere (feest)dagen

NIEUW-WEST - De feestdagen komen eraan. Voor wie wil  helpen door er voor iemand in Nieuw West te zijn iets bijzonders van te maken zijn er diverse vrijwilligersvacatures in Nieuw-West waarbij iemand voor anderen juist in deze maand heel veel kan betekenen. Dit zijn er alvast vijf.

Kapsters voor geweldig leuk sociaal project
Meehelpen om buurtbewoners er voor de feestdagen pico bello uit te laten zien. Samen Kappen is gratis beauty- en kapsalon voor en door buurtbewoners. Voor buurtgenoten die de kapper niet kunnen betalen. Een vrijwilliger kan ze blij maken voor minimaal uurtjes per week. Een diploma is niet noodzakelijk, maar wel wat kappersvaardigheden.

Help mee een feest te organiseren
Buurtvereniging Wildeman probeert iedere maand een feest te organiseren voor de buurt, met eten, muziek en veel gezelligheid. Er mag gedanst, gezongen en gepraat worden. Zij zoeken nog iemand die goed is in organiseren en het leuk vindt om mee te helpen én te feesten. Een aanpakker en die het leuk vindt om verschillende taken op te pakken en meet te denken en mee te feesten.

Vrijwilliger voor de winteropvang van dak-en-thuislozen
In de winteropvang werken medewerkers van de Regenboog Groep, die eindverantwoordelijk zijn voor het goed laten verlopen van de ochtenden en avonden. Een vrijwilliger ondersteunt  hen bij de dagelijkse praktische werkzaamheden: koffie schenken, eten uitserveren, kleding uitdelen, bedden opmaken etc. Daarbij word je wereld vergroot en ontmoet je mensen die je anders nooit was tegengekomen.

Illustrator voor kerstkaarten voor kinderen
Culturele Droomwevers organiseert al jaren verschillende culturele activiteiten voor kinderen. Denk aan voorstellingen, muziek, dans, theater, vertelkunst, video’s en mengvormen van deze disciplines. Ze zoeken een goede illustrator voor het tekenen van een mooie kerstkaart voor de feestdagen. De naam van de illustrator wordt vermeld, en de vrijwilliger ontvangt een van de boeken van de Droomwevers als bedankje.

Gitaar spelen met bewoners van de Schutse
Wie zelf gitaar of  een ander instrument speelt en het leuk vindt om samen met anderen te spelen, kan zich aanmelden bij  Amsta. Daar wordt voor twee bewoners naar een muzikale vrijwilliger gezocht om afzonderlijk met de heren samen te spelen. Liefst in de middag, maar de dag kan in overleg worden bepaald. 

Voor meer informatie over deze vrijwilligersvacatures: nieuwwest@vca.nu of bel 06-34030720 /020-5301220. of vca.nu/vrijwilligers-vacatures en zoek op de naam van functie of de organisatie. Voor meer informatie± www.vca.nu.