Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Vrijwilliger gezocht voor rouwbegeleiding

NIEUW-WEST - Wie goed kan luisteren en zich kan verplaatsen in een ander, enige levenservaring heeft, affiniteit heeft met rouw en verlies en een dagdeel per twee weken tijd heeft voor bezoeken, wordt gevraagd zich al vrijwilliger aan te melden bij de vrijwilligersorganisatie voor steun en rouw.

Deze vrijwilligersorganisatie voor steun bij rouw is wegens toenemende hulpvragen dringend op zoek naar uitbreiding van de groep van vijf vrijwilligers. 

Sinds 1980 geeft deze organisatie steun aan mensen die rouwen om het verlies van een belangrijk persoon in hun leven. Het overlijden van een dierbare kan heftige reacties geven waar mensen soms geen raad mee weten. Vrijwilligers bezoeken eenmaal per twee weken mensen thuis gedurende ongeveer een jaar. Zij bieden een luisterend oor en tonen begrip voor wat het verlies met iemand doet, vragen naar de moeilijke momenten, hoe het contact is met de omgeving en helpen vooruit te kijken. Er hoeft niet altijd gepraat te worden, een eindje wandelen, het graf bezoeken of ergens wat drinken kan ook helpen.

Vrijwilligers betekenen echt iets voor mensen die een gevoelig verlies hebben geleden. Het geeft voldoening om het vertrouwen te krijgen en mensen hun verhaal bij je kwijt kunnen. Tijdens bijeenkomsten kunnen ook vrijwilligers hun verhaal weer kwijt met collega-vrijwilligers die één keer per twee maanden bij elkaar komen onder begeleiding van een maatschappelijk werkster, die ook tussendoor telefonisch of per mail bereikbaar is voor vragen.

Om goed voorbereid aan de slag te gaan wonen nieuwe vrijwilligers eerst  één of twee bijeenkomsten met de andere vrijwilligers bij, waarin zij horen wat er tijdens bezoeken aan de orde kan komen en hoe kan worden gereageerd op vragen of problemen waar een rouwmaatje mee komt.

Voor meer informatie en aanmelding: Miriam Verhulst (maatschappelijk werkster) tel. 020 6188607 of mav@telfort.nl.