Mantelzorgers krijgen aandacht bij Markant.
Mantelzorgers krijgen aandacht bij Markant. (Foto: aangeleverd)

Week van de mentale gezondheid

AMSTERDAM - Van 10 tot en met 16 oktober is het de Week van de mentale gezondheid. In die week staat het belang van een gezonde geest onder de aandacht. Want naast fysiek gezond blijven, is lekker in je vel zitten minstens zo belangrijk. Een goede mentale gezondheid is niet vanzelfsprekend, zeker niet voor mantelzorgers. Zij zorgen veel en intensief voor een naaste met een (chronische) ziekte of een beperking.

Om mantelzorgers te helpen mentaal gezond te blijven, organiseert Markant verschillende bijeenkomsten voor ontspanning, ondersteuning en balans. Zoals ontspanning en contact met andere mantelzorgers bij Samen praten over zorg en Tai Chi. Wie liever wil samenkomen is de cursus De zorg de baas misschien iets. En is er iemand met psychische problemen in jouw naaste omgeving? Dan is De Mat training een goede hulp om zelf mentaal gezond te blijven en grenzen aan te geven. 

Kijk voor data en tijden in de agenda op www.markant.org.


Afbeelding
Senior beautiful woman wearing sleep mask and pajama over isolated pink background excited for success with arms raised and eyes closed celebrating victory smiling. Winner concept.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Portrait of smiling teenage boy in class on break. Background group of talking teenage classmates and teacher. School, college, study, youth concept (Portrait of smiling teenage boy in class on break. Background group of talking teenage classmates and
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding