Buurtbudget ambassadeur krijgt 100 euro

NIEUW-WEST - Het is belangrijk dat zoveel mogelijk bewoners weten dat ze kunnen meebeslissen over plannen in de buurt. Daarvoor zijn buurtambassadeurs de voelsprieten van de wijk. Wie zich nu aanmeldt als ambassadeur krijgt 100 euro van het stadsdeel. 

Een ambassadeur is het aanspreekpunt over het buurtbudget, deelt informatie over het project en motiveert en helpt buurtgenoten om te stemmen. Het stadsdeel zoekt mensen die het leuk vinden om het buurtbudget onder de aandacht te brengen binnen hun (online) sociale netwerk van vrienden, kennissen en volgers. Het doel is om zoveel mogelijk bewoners te informeren dat ze kunnen stemmen op hun favoriete buurtbudgetplannen.

Kennismaken

Het is meteen een leuke manier om kennis te maken met andere ambassadeurs en buurtbewoners.

Ambassadeurs moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen, namelijk: in Amsterdam Nieuw-West wonen; gebruikmaken van social media, zoals Facebook, Instagram of WhatsApp; zich voor zes weken in willen zetten als ambassadeur van 18 oktober tot 22 november, ongeveer 1,5 uur per week; zelf geen buurtbudgetplan hebben ingestuurd.

Er zijn twee momenten van een uur waarop de groep bij elkaar komt. Dit is tijdens een kick-off en een eindgesprek. Daarna ontvangen de ambassadeurs de 100 euro.

Aanmelden kan via: buurtbudgetNW@amsterdam.nl of bel of WhatsApp naar 06 3900 4343.