Els Franken en Joop Klein Goldewijk zijn de exposanten van de nieuwe tentoonstelling.
Els Franken en Joop Klein Goldewijk zijn de exposanten van de nieuwe tentoonstelling. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe tentoonstelling Galerie Kunst 2001

Algemeen

BADHOEVEDORP - In Galerie Kunst 2001 is onlangs de kunsttentoonstelling geopend met exposanten Joop Klein Goldewijk en Els Franken.

Joop Klein Goldewijk is van oorsprong gitaar docent en begon in 2012 met schilderen in Atelier Bubastis in Bredevoort, eigendom van zijn nicht Carolien Klein Goldewijk. Zijn schilderijen zijn abstract kubistisch en kleurrijk en hebben een creatieve verbeeldingskracht. De figuratieve elementen zijn vrolijk makend en prikkelen tot lachen. Lichtstromen geven een suggestie van ronding en lijken doorschijnend, met een element van diepte. Een extra dimensie zijn de vormgegeven en gepositioneerde figuren.

Verbeelding 

Er blijft ruimte over voor de verbeelding waardoor het onderwerp meer waarde krijt en plezier geeft. Goldewijk schildert zonder voorbeeld, maar naar eigen fantasie, waarbij het uitgangspunt is dat er iets ontstaat wat er nog niet is. Klassieke (gitaar)muziek is zijn grote inspiratiebron bij het schilderen.

Observator van mensen

Els Franken is een gretig observator van mensen. De houdingen en gebaren onthullen haar werelden. Ze comprimeert haar indrukken tot sterke figuren, waarin bepaalde karakteristieken worden uitvergroot. Het worden types vol gevoel en verhaal. De spanning die zij weet op te roepen getuigt van menselijk drama, maar ook van vrolijkheid en theater blijkt uit haar installatie van 33 vuisten die symbool staan voor het feit dat de hele wereld boos is. Een installatie die mooi tot zijn recht komt in Galerie Kunst 2001.

Openingstijden

De tentoonstelling van Joop Klein Goldewijk en Els Franken is tot en met zondag 5 juni te zien in Galerie Kunst 2001, Snelliuslaan 35.  Geopen van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Alle tentoongestelde kunstwerken zijn te koop.

meer informatie via: www. Galeriekunst2001.nl.