Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Kennismaken met Grieks koor Filomila

NIEUW-WEST - Het enige meerstemmige Griekse koor in Nederland Filomila, heeft sinds een paar jaar haar thuisbasis in Amsterdam Nieuw-West. Elke donderdag repeteert het koor in de activiteitenruimte van de Fiep Westendorp school in de Overschiestraat 168A.

Op de donderdagavonden 19 mei, 2 juni en 9 juni zijn de repetities openbaar, dan is iedereen welkom is om een repetitie bij te wonen en mee te zingen. Aanvang 20.00 uur.

Mede door de corona-perikelen is het aantal leden van het in 2009 opgerichte koor wat kleiner geworden. Momenteel bestaat het koor uit hoofdzakelijk Nederlands sprekende leden, maar het koor telt ook een paar Griekse leden. En de dirigent, Yiorgos Moutsiaras, is ook honderd procent Grieks. Yiorgos maakt de meeste composities zelf en mede daardoor klinken de liederen ook authentiek Grieks. Het repertoire bestaat uit meer dan 100 liederen met een grote variatie: traditionele-, rebetika-, lichte-, populaire- en volksliederen.

Songteksten

Het koor is op zoek naar nieuwe leden: alten, sopranen, bassen en tenoren. De songteksten zijn zowel beschikbaar in het Grieks als in fonetisch Nederlands. Kennis van de Griekse taal is dus niet vereist, wel wordt enige zangervaring gewaardeerd.


Meer informatie over dit unieke koor: www.filomila.nl.