Meer tijd voor nieuwe plannen Osdorpplein

NIEUW-WEST - De vernieuwing van stadscentrum Osdorpplein gaat een nieuwe, tweede fase in. De plannen hiervoor werken we op dit moment uit in een concept investeringsnota en stedenbouwkundig plan. Dat kost meer tijd dan we eerder hebben voorzien. We verwachten de concept plannen voor fase 2 van de vernieuwing in de tweede helft van 2022 vrij te kunnen geven voor inspraak. Vanaf dat moment kunt u hierop reageren.

De geplande inspraakperiode in juni wordt uitgesteld. Sinds kort is het nieuwe college van burgemeester en wethouders officieel geïnstalleerd. Door deze wisseling van de wacht is meer tijd nodig om de genoemde plannen vast stellen. Dat betekent dat inspraak voor de zomer niet meer haalbaar is. Omdat inspraak in de vakantieperiode onwenselijk is, zal deze na de zomer plaatsvinden.

Hoe verder

Als het college de plannen heeft vrijgegeven voor inspraak maken we die openbaar. U kunt dan reageren. Zodra meer bekend is over het proces en de periode van inspraak, informeren we u hier direct over.

Plannen fase 2

Osdorpplein is het centrum van Nieuw-West. Om een compleet stadscentrum te kunnen worden, is de afgelopen jaren al veel gebouwd en toegevoegd. Daar gaan we mee door. De plannen voor fase 2 dragen onder andere bij aan:

vermindering van woningnood in Amsterdamextra culturele en maatschappelijke functies in Nieuw-West

In de plannen worden ruim 1.000 nieuwe woningen voorgesteld. We passen de verkeerssituatie aan en we verbeteren de bereikbaarheid van het stadscentrum. De openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting met meer groen, ontmoetingsplekken en sport- en speelvoorzieningen. De zuidwestoever aan de Sloterplas wordt verbeterd en theater de Meervaart krijgt een nieuw gebouw in de Sloterplas.

Contact

project.osdorpplein@amsterdam.nl

Zie ook

Osdorpplein: ontwikkeling stadscentrum

Deel deze paginaDeel deze pagina opFacebookDeel deze pagina opTwitterDeel deze pagina opLinkedInMail deze pagina