Deelnemers aan de Stiltlife theateract ‘Plastic, not so, fantastic’ bij de Sloterplas.
Deelnemers aan de Stiltlife theateract ‘Plastic, not so, fantastic’ bij de Sloterplas. (Foto: aangeleverd)

Buurtbewoners doen Theater act over 'vrijheid' op West Beach Film festival

NIEUW-WEST - Er worden buurtbewoners uit Nieuw-West gezocht om deze zomer samen een straattheatervoorstelling te maken rond het thema 'vrijheid'. Zowel mensen die ervan houden om op het podium te staan als mensen die achter de schermen willen meewerken aan theaterattributen, kunnen meedoen. Wie wil en durft, kan in september mee optreden, de theateract wordt uitgevoerd tijdens het West Beach Film festival.

“Ervaring is niet nodig”, vertellen de initiatiefnemers Annette Hildebrand, regisseur en Stiltlife theatermaker, en Eva Asselbergh, productieleider van DW-RS Producties. "In workshops leren deelnemers acteren en verhalen vertellen, of kostuums en instrumenten maken van gerecyclede materialen.” De workshops zijn gratis te volgen en iedereen uit stadsdeel Nieuw-West kan meedoen.

Cultuurmakers

De verhalen van de deelnemers staan centraal: wat betekent vrijheid voor jou? Hildebrand: "Ieder verhaal, klein of groot, mag bestaan. De deelnemers worden zo zelf cultuurmakers in hun stad!” De theaterworkshops starten vanaf 28 juli, daarna volgt eind augustus nog een workshopreeks. In de eerste periode worden verhalen verzameld. Daarna, als er toestemming van de deelnemers is gegeven om de verhalen te delen, wordt er een script gemaakt. "Heb je zin om iets nieuws te proberen en hou je ervan om op een podium te staan of werk je graag mee achter de schermen? Geef je op", reageert Asselbergh.

Relevante thema's

STILTLIFE Streettheater maakt visueel straattheater voor indrukwekkende en intieme momenten in de publieke ruimte en onderscheidt zich van andere straattheatergezelschappen door te zoeken naar maatschappelijk relevante thema's.

Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelding: www.stilt.life/vrijheid2022.

Vrijheid is het thema voor de straattheatervoorstelling.