Alle verwen-producten in een doos voor de aanstaande moeder.
Alle verwen-producten in een doos voor de aanstaande moeder. (Foto: aangeleverd)

Aanstaande moeders getrakteerd op de Mama Verwen Doos

NIEUW-WEST– Een zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van aanstaande ouders. Tijdens deze periode is er veel aandacht voor de nog ongeboren baby en soms wat minder oog voor alleen de aanstaande moeder. Food4Smiles steekt daarom aanstaande moeders in Nieuw-West een hart onder de riem met de Mama Verwen Doos.

Het is één van de projecten die Food4Smiles in dit stadsdeel doet. Food4Smiles is een project van de Fred Foundation en de Vrije Universiteit Amsterdam dat als doel heeft om bij te dragen aan een gezonde groei en ontwikkeling voor kinderen in Nieuw-West. We doen dit door inzichten op te halen vanuit de praktijk, onderzoek en beleid en samen met ouders en organisaties acties op te zetten die bijdragen aan een gezonde start. Een belangrijk onderwerp is daarbij aandacht besteden aan de toekomstige moeder.

Cadeautjes

“Wanneer je in verwachting bent, krijg je vaak een Blije Doos met daarin allerlei cadeautjes voor de baby. Wij delen de Mama Verwendoos uit”, vertelt Anna Groenewegen van Food4Smlies. “Een doos met producten voor alleen de aanstaande moeder.” Het is een samenwerking met organisaties uit de wijk en met moeders. “Bij verschillende verloskundigenpraktijken worden waardebonnen uitgedeeld aan de aanstaande moeder. Vervolgens kunnen zij bij zeven verschillende uitgiftepunten in Nieuw-West de Mama Verwen Doos ophalen. Dit is een doos met producten ter waarde van 40 euro, die in samenspraak met andere moeders is samengesteld.”

Natuurlijke ingrediënten

Wat kunnen aanstaande moeders in de Verwendoos vinden? Een lippenbalsem van Jacob Hooy die voor 100 procent uit natuurlijke ingrediënten bestaat en UV filter voor extra bescherming; amandelolie van Jacob Hooy voor een massage of om de zwangere buik mee in te smeren; magnesiumvlokken voor een lekker ontspannen (voeten)bad; ontspannende kamille thee van Jacob Hooy; wasbare zoogcompressen voor de borstvoeding; Vitamine E crème van Jacob Hooy, ook te gebruiken als een dag- of nachtcrème en handzeep van Petit & Jolie.

Waardebon

Hoe komen zwangere vrouwen aan zo'n doos? Zij kunnen een waardebon afhalen bij verschillende verloskundigenpraktijken in de buurt (Centrum Groei, Verloskundig centrum Amsterdam West, Verloskundigenpraktijk Mijn vroedvrouw, Verloskundigen in Amsterdam, De Amsterdamse geboortepraktijk, Vroedvrouwen Nieuw-West Badhoevedorp, Veilige geboorte). 

Deze bon kunnen ze dan inwisselen voor een doos bij De Ark, spelinloop de Regenboog, Buurthuis België, Buurthuis De Aker, Café Flink, Buurthuis PlusPunt, Buurthuis De Honingraat, Vrouw en Vaart. Dit biedt gelijk een mooie gelegenheid om te verkennen wat voor leuke activiteiten deze plekken voor jonge kinderen en ouders organiseren.

Informatie

Voor meer informatie over het project Food4Smiles en de Mama Verwendoos: https://food4smiles.nl.