Vernieuwing Couperusbuurt op de agenda

NIEUW-WEST - Het kan beter in de Couperusbuurt in Slotermeer. Veel woningen zijn verouderd en in verhouding klein. De buurt kan ook veiliger, schoner en groener, met meer ruimte voor spelen en ontmoeten. 

Stadgenoot en de gemeente Amsterdam maken een vernieuwingsplan voor betere en nieuwe woningen en een fijne buurt. Woensdag 29 juni is er een participatiebijeenkomst waarbij bewoners hun ideeën voor het plan kunnen delen. De avond word gehouden in het Mundus College, Burgemeester Hogguerstraat 2. Aanmelden via: couperusbuurt@stadgenoot.nl.

In het vernieuwingsplan staat bijvoorbeeld hoe de woningen worden opgeknapt en mogelijkheden voor parkeren in de buurt, inrichting en gebruik van de gezamenlijke binnentuinen van het Van Oordthof en het Couperusplein.

 

Het programma op 29 juni is: van 17.30 tot 18.30 uur inloop met soep en brood en vragenronde over de vernieuwing; van 18.30 tot 19.00 uur presentatie verschillende mogelijkheden voor de inrichting van de vernieuwde Couperusbuurt; van 19.00 tot 21.00 uur aan de slag in kleine groepen.