Brandweer, politie en ambulancedienst, alle disciplines zijn aanwezig
Brandweer, politie en ambulancedienst, alle disciplines zijn aanwezig (Foto: aangeleverd)

Alles over brandweer, politie en ambulance tijdens Veiligheidsdagen

Algemeen

NIEUW-WEST - Bij de brandweerkazerne in Osdorp zijn vrijdag 3 en zaterdag 4 juni de Veiligheidsdagen. Dan zijn er verschillende hulpdiensten aanwezig om te laten zien hoe zij bijdragen aan de veiligheid in de buurt. Denk aan de brandweer, maar ook politie en ambulancedienst.

“Alles wordt uit de kast gehaald om er een onwijs gave dag voor jong en oud van te maken. De brandweerkazerne in Osdorp is helemaal omgebouwd zodat iedereen los kan gaan. Zo kun je in een echte politieauto zitten, mag je op de brancard van de ambulance en de echte durfallen kunnen met de autoladder omhoog”, vertelt Paul Kangangi, communicatieadviseur. Voor sportievelingen is het raadzaam wat comfortabels aan te trekken. Er kan namelijk over de stormbaan gerend en geklauterd worden. 

Werken bij de brandweer

Maar ook: leer bijvoorbeeld meer over het werken bij de brandweer. 

Daarnaast zijn er allerlei maatschappelijke organisaties aanwezig om kennis mee te maken, zoals Startpunt Nieuw-West voor wie stappen wil zetten naar het vinden van (betaald) werk, stage of taalcursussen en ‘Paspoort naar je toekomstdroom’ voor scholieren die hun talenten willen gebruiken.

Leuke manier

Brandweerkazerne Osdorp is initiatiefnemer van de Veiligheidsdagen. Renatho is een van de bevelvoerders op deze kazerne. Samen met zijn team en met gebiedsmakelaar Khalid van het stadsdeel heeft hij het idee verder uitgewerkt. Renatho ziet de Veiligheidsdagen als een belangrijke schakel naar de buurt: “Zoveel jongens en meisjes roepen als ze klein zijn dat ze bij de brandweer of de politie willen werken. Hoe kan het toch zijn dat ze dat op latere leeftijd weer lijken te zijn vergeten? We willen de verbinding opzoeken met de jeugd en met de rest van de buurt. Laten zien wat we nou precies doen en dat we er zijn voor de mensen in de buurt. Dit een leuke manier om dat te doen.”

Versterken elkaar

Kortom, een mooie dag om elkaar te ontmoeten. “Juist omdat we met allerlei organisaties en lokale ondernemers uit de buurt aanwezig zijn versterken we elkaar,” legt Khalid uit. “We laten samen zien wie we zijn en wat we voor de buurt kunnen betekenen.”

Natuurlijk is er ook iets lekkers te eten en te drinken. De Veiligheidsdagen zijn van 10.00 tot 16.00 uur op vrijdag 3 e zaterdag 4 juni op de Ookmeerweg 2. Deelname is gratis.