Amsterdam Rugby 7s is al jaren een absoluut begrip in de rugby scene.
Amsterdam Rugby 7s is al jaren een absoluut begrip in de rugby scene. (Foto: Joyce Huis Fotografie)

Rugby event De Amsterdam 7s dit weekend op de Eendracht

Algemeen

NIEUW-WEST - Het Nederlandse Rugby event De Amsterdam 7s staat van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni op het programma. Amsterdam 7s wordt georganiseerd in sportpark de Eendracht in Geuzenveld op de velden en locaties van dit het uitgebreide sportterrein wat onder andere de thuisbasis is van de organisator rugbyclub AAC, Rugbyclub Ascrum studenten rugby en de Nederlandse Rugby bond Rugby Nederland.

Bij de inmiddels ruim 90-jarige AAC Rugby club wordt er door het team vrijwilligers hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor het internationale rugby evenement de Amsterdam Rugby 7s 2022 dat plaatsvindt in sportpark de Eendracht rondom het Nationale Rugby stadion. Het internationale rugby toernooi is al jaren een absoluut begrip in de rugby scene en dit jaar vindt, na wat ongewenste vertraging, eindelijk de 49ste editie plaats.

Toernooidagen

De organisatie verwacht dit jaar tientallen (inter-)nationale mannen en vrouwen 7s en veteranen vets teams die gedurende de twee toernooidagen strijden om de winst. Het internationale karakter maakt het event compleet met bezoekers uit Nederland en overige grote rugby landen zoals Engeland, Schotland, Wales en Frankrijk. Bezoekers en spelers worden getrakteerd op spectaculaire wedstrijden, afgewisseld met een bezoek aan de minibars, shops en om niet te missen het bruisende food & festivalplein. Met als grote klapper op zondag de finales in het stadion en het knallende eindfeest als onvergetelijke afsluiter. Niet voor niets is het evenement legendarisch voor velen met bijna vijftig  succesvolle edities achter de rug die dit bevestigen.

Tekst loopt onder de foto door.


De organisatie verwacht dit jaar tientallen (inter-)nationale mannen en vrouwen 7s en veteranen vets teams. (Foto: Joyce Huis Fotografie)

‘Sevens’ is de Olympische rugby-variant, met korte, dynamische wedstrijden van 7 tegen 7, de wedstrijd duurt ook 2 x 7 minuten. Dat lijkt kort maar het is zeer intensief op het rugbyveld, dus spektakel om naar te kijken. Aangevuld met diverse side (sociale) events waaronder op vrijdag een side event van Turn Over en de Harde Leerschool.

Marielle van den Bovenkamp is sinds 2019 voorzitter van de Amsterdam Sevens: “Onze vele vrijwilligers zorgen voor een heel mooi evenement, echt topsport in een ontspannen sfeer.” Volg de Amsterdam 7s ook op de social mediakanalen, facebook en/of instagram. Voor meer informatie: www.rugby.nl of www.amsterdamrugby7s.com.


Bezoekers en spelers worden getrakteerd op spectaculaire wedstrijden.(Foto: Joyce Huis Fotografie)