De leerlingen van de Frank Sanders Akademie staan te popelen.
De leerlingen van de Frank Sanders Akademie staan te popelen. (Foto: aageleverd)

Studenten vertolken Broadway’s ‘high flying hitmusical’ Pippin

WEST - In de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater in Amsterdam gonst het al weken in de gangen. Alle leerjaren repeteren driftig voor hun eindvoorstellingen waarin ze eindelijk aan de wereld kunnen laten zien wat ze op dit moment in huis hebben.

Na twee jaar lockdowns en anderhalve-meter-maatregelen is het weer mogelijk om in een ‘echt’ theater het vak uit te oefenen waarin ze dagelijks hun ziel en zaligheid leggen: het spelen in een musicalvoorstelling.

‘Het voelt een beetje als koeien die voor het eerst de wei in gaan’ aldus één van de creatives die momenteel met de studenten repeteert. ‘Dit is waarom ze ooit aan deze studie zijn begonnen en het is bijna ontroerend hoe blij ze zijn dat ze eindelijk het theater in mogen.’

Het thuisfront van de studenten is ook blij, want de afgelopen jaren speelden ze hun voorstelling alleen binnen de Akademie voor hun eigen docenten en medestudenten. Eindelijk kunnen vrienden en familie zien waar ze 7 dagen per week mee bezig zijn.

De derdejaars studenten bijten het spits af met Broadway’s ‘high flying hitmusical’ Pippin die twee dagen naar DeLaMar West komt. PIPPIN is het coming-of-age verhaal van een jonge man die op zoek is naar zichzelf en de zin van het leven. Treedt hij in de voetsporen van zijn vader, of vaart hij zijn eigen koers? Zijn zoektocht verloopt niet zonder slag of stoot, maar gelukkig wordt hij bijgestaan door een magische verteller en haar acrobatische theatergezelschap.

Donderdag 9 en vrijdag 10 juni is de voorstelling om 20.00 uur te zien in DeLaMar West, Laan van Spartaan 4. Kaarten via: https://delamar.nl/voorstellingen/frank-sanders-akademie-pippin/