Janita, Riekje, de Paashaas en Renske op het Iseoplantsoen.
Janita, Riekje, de Paashaas en Renske op het Iseoplantsoen. (Foto: aangeleverd)

Burenpaasbrunch met hoog bezoek

Shirley Brandeis

NIEUW-WEST - Ze kwamen van binnen de ring naar De Aker (en dat was wel even een dingetje) en vonden er een aangenaam dorp in de grote stad. Om dat gevoel, door de coronacrisis aangewakkerd, te versterken, besloten drie buurvrouwen rondom het Iseoplantsoen ‘leuke activiteiten’ voor jong en ouder te gaan organiseren. Te beginnen met een paasfeest aanstaande zondag.

'Ik dacht in eerste instantie dat in De Aker niet zoveel te doen zou zijn'

Ze zijn lovend over hun wijk, de Merenwijk in De Aker. Het groen uiteraard, de ruimte voor kinderen om buiten te spelen, het goede winkelaanbod. “Ik dacht in eerste instantie dat in De Aker niet zoveel te doen zou zijn,” vertelt Renske, moeder van een baby en kleuter. Ze verhuisden toch, voor de ruimte en het groen. En het viel honderd procent mee. “Ik was echt aangenaam verrast door alles. Er zijn veel speeltuintjes, gezellige buren, en wil je de drukte van de stad opzoeken, dan ben je er zo met de tram.”

Weer stiller

Janita, moeder van drie, weet dat al sinds 2010. “We horen wel eens van buren die er sinds het begin wonen over de gezelligheid uit die beginperiode met burenbarbecues en gezellige feestjes voor de kinderen. Voor corona hadden we de Dorpskroeg. Elke maand werd in het Theehuis in de Akermolen iets georganiseerd. Een dansavond, karaoke, een pubquiz. Door corona werkten velen thuis en was er ook meer reuring in de buurt. Toen we begin dit jaar merkten dat meer mensen overdag weer naar hun werk waren en de buurt stiller werd, appte onze achterbuurvrouw Riekje dat ze zin had in een Paasbrunch. We waren meteen enthousiast. We willen echt die extra gezelligheid van vroeger weer aanwakkeren.”

Op de foto

Met buurtbudget van bewonersorganisatie Eigenwijks bleek er meer mogelijk dan ze hadden gedacht. Renske: “Eigenwijks had zelfs een Paashaas te leen voor ons!” Hun paasfeestplan kreeg groen licht vanwege het buurtbindende karakter voor jong en ouder, voor bewoners met kinderen of niet. Naast oud-Hollandsche spellen, een tekenwedstrijd voor de jongsten en een bakwedstrijd voor de wat oudere kinderen (met leuke prijzen) en uiteraard het paaseieren zoeken, wordt het vooral een gezellig samenzijn rondom de Paasbrunch. Janita: “Neem lekker je favoriete gerechten mee, wij regelen de paaseieren en drankjes!” En het allerbelangrijkste… Renske: “Ja, iedereen mag op de foto met de echte Paashaas!”

Buren rondom het Iseoplantsoen zijn zondag 17 april welkom voor de Paasbrunch. Om 10 uur start de dag met paaseieren zoeken voor kinderen tot en met zes jaar. Om half elf mogen wat oudere kinderen tot en met tien jaar gaan zoeken. Om elf uur start de brunch. 

Neem je eigen eten mee en meld je in verband met de overige catering graag aan via iseoplantsoen.2022@gmail.com (naam en leeftijd doorgeven ajb).