Er zijn vrijwilligersbanen in de buitenlucht waar je bij van wordt.
Er zijn vrijwilligersbanen in de buitenlucht waar je bij van wordt. (Foto: Huub Zeeman)

Buitenbanen bij Vrijwilligers Centrale

NIEUW-WEST - Bij de Vrijwilligers Centrale Amsterdam zijn er banen waar je blij van wordt. Hieronder vijf actuele vrijwilligers buitenklussen in Nieuw-West op een rij.

Begeleider/coördinator ‘Green Dream Team’. In samenwerking met Cascoland werkt het ‘Green Dream Team’ aan groene ruimte in verschillende buurten in Amsterdam Nieuw-West. Ze zoeken een tuinier die hun vrijwilligersteam kan begeleiden bij tuinieren en onderhoud van het openbare groen. Meer informatie: https://www.vca.nu/vrijwilligers-vacatures/begeleider-coordinator-green-dream-team/.

Coördinator Wandelgroep bij de Brug. Elke week op de maandagmiddag wordt er gewandeld vanuit de Brug met een groepje oudere buurtbewoners (55+) in het mooie groene Geuzenveld. De coördinator maakt de afspraken met de deelnemers en overlegt met hen over de route van maximaal 1 uur per keer. Meer informatie: https://www.vca.nu/vrijwilligers-vacatures/coordinator-wandelgroep/.

Tuinman voor onderhoud bij diverse locaties. Heb je groene vingers en werk je graag buiten? Dan zijn we naar jou op zoek, zodat bewoners van verpleeg en verzorgingshuizen weer kunnen genieten van de tuin! Het gaat om tuinonderhoud bij diverse locaties in Nieuw West. Materialen zijn aanwezig. Dagen en tijden en frequentie in overleg. Meer informatie: https://www.vca.nu/vrijwilligers-vacatures/tuinman-voor-onderhoud-bij-diverse-locaties/.

Wandelgids door Buitenmuseum: de Tuinsteden. Lijkt het je leuk om bezoekers enthousiast rond te leiden door het buitenmuseum van het Van Eesteren Museum en al wandelend te vertellen over architectuur en stedenbouw? Je vertelt de deelnemers over het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam, over wonen en werken in de tuinsteden vanaf de jaren 50 en over de architecturale hoogtepunten die jullie onderweg passeren. Meer informatie: https://www.vca.nu/vrijwilligers-vacatures/wandelgids-door-ons-buitenmuseum-de-tuinsteden/.

Maatje tramspotter in Geuzenveld. Een meneer in Geuzenveld zoekt maatje om samen met hem te wandelen en tram en treinen te fotograferen. Deze meneer is onzeker om alleen naar buiten te gaan. Daarom zoekt hij een maatje. Meneer kijkt en maakt graag foto's van trams en treinen. Meer informatie: https://www.vca.nu/vrijwilligers-vacatures/maatje-tramspotter-in-geuzenveld/

Heb je interesse in een van deze vrijwilligersvacatures? Mail naar Jelle: j.guijt@vca.nu of bel hem meteen: 06-34030720 kijk op vca.nu/vrijwilligers-vacatures en zoek op de naam van de organisatie. De VCA helpt graag verder via: www.vca.nu.