De basis voor het kunstwerk wordt al gelegd.
De basis voor het kunstwerk wordt al gelegd. ((Foto: aangeleverd))

Mee schilderen aan een internationaal kunstwerk ‘Surround Sound’

Algemeen

Mee schilderen aan het internationaal kunstwerk ‘Surround Sound’ 

NIEUW-WEST - Een deel van het street art kunstwerk ‘Surround Sound’ op Plein ’40-’45 is vorig jaar gerealiseerd. Vervolgens hebben bewoners onder leiding van het Street Art Museum Amsterdam (SAMA) en kunstenaar KENOR het kunstwerk beschilderd. Zondag 27 februari en zondag 6 maart gaan ze hier mee verder. Iedereeen die mee wil doen kan zich aanmelden bij Stijn Bekkers: s.bekkers@amsterdam.nl. maar gewoon komen aanwaaien op zondag 27 februari en zondag 6 maart kan ook tussen 11.00 en 16.00 uur.

Met ‘Surround Sound’ is Plein ‘40-‘45 een aansprekend en uniek internationaal kunstwerk rijker. Het is een cadeau aan de wijk van Bloomberg Philantrophies, gemeente Amsterdam (Kunst en Cultuur), Amsterdam Fonds voor Kunst (AFK) en stadsdeel Nieuw-West.

Internationale uitstraling

Het Street Art Museum Amsterdam heeft het kunstwerk uitgewerkt en gemaakt. De kunstenaar KENOR is gekozen omdat hij niet alleen in Amsterdam, maar ook internationaal bekend is op het gebied van street art. KENOR heeft kunstwerken gemaakt bij Station Sloterdijk, in het Gebrandypark en bij de Dirk Sonoystraat.

Er komt nog een officiële opening van het tijdelijk kunstwerk. Ook wordt een informatiebord over het kunstwerk gerealiseerd in het Glazen Huis op het plein. Plein ’40-‘ 45 heeft de drukste markt van de stad en is na de Dam het tweede herdenkingsplein van Amsterdam.