De leden vierden 3 feesten in één.
De leden vierden 3 feesten in één. (Foto: Peter Vreeswijk)

Toch nog feest bij bridgevereniging Zwanenburg-Halfweg

Algemeen

De feestmiddag werd geopend door voorzitter Ben Groen: de vereniging is in 1961 opgericht en men zegt wel dat het bridgen is ontstaan omdat je van klaverjassen lui wordt.

ZWANENBURG  - Eindelijk kon het 60-jarig jubileumfeest afgelopen zondag worden gehouden samen met de tot tweemaal toe niet gevierde eindejaarsfeesten. Dit alles in verband met corona. Tennisvereniging Lucky Strike had hiervoor haar locatie beschikbaar gesteld.

Saskia Vreeswijk

Verhuizingen

De bridgevereniging Ahrend-Cirkel begon aan de Kruiswaal/Domineeslaan en werd opgericht door de medewerkers van de gelijknamige fabriek. Na sluiting van de fabriek volgden verhuizingen naar achtereenvolgens de rooms katholieke kerk op Halfweg en naar Cultureel Centrum De Olm. Na de sloop van de Olm en realisering van het nieuwe Dorpshuis heeft de vereniging zijn laatste locatie ingenomen en heet dus nu bridgevereniging Zwanenburg-Halfweg. Een naam die de vereniging voortreffelijk past.

Activiteiten

De voorzitter memoreerde dat de vereniging oog heeft voor haar leden. Zo is er een actieve lief- en leedcommissie. Er zijn veel oudere leden, hetgeen tegelijkertijd een bron van enige zorg is. Nieuwe, jonge leden zijn dan ook van harte welkom. De voorzitter benadrukte dat, nu het weer kan, er zeker gezellige dagen zullen worden georganiseerd, zoals de Horeca-Bridgedrive.

Die middag werden drie partijen gespeeld in een ontspannen sfeer. De dag werd afgesloten met een warm- en koud buffet onder het genot van een drankje.