Erik Vermeulen op zijn ontaarde hobby.
Erik Vermeulen op zijn ontaarde hobby. (Foto: aangeleverd)

7 vragen aan Erik Vermeulen (Forza!)

Algemeen

HAARLEMMERMEER - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlemmermeer, voelen we wekelijks enkele lijsstrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Erik Vermeulen (Forza!).

Vertel eens iets over jezelf: naam, leeftijd, waar woon je en met wie? En wat betekent Haarlemmermeer, specifiek Halfweg Zwanenburg en Badhoevedorp voor jou?

Ik ben Erik Vermeulen. Haarlemmermeer is inmiddels mijn tweede thuis. Ik ben geboren in 1961 in kaasstad Woerden en ben in 1989 in Zwanenburg gaan ondernemen. Van een buitenstaander ben ik onderdeel van ‘mijn’ dorp geworden. Ik woon met mijn vriendin in deze gemeente sinds 1996. We hebben samen een dochter van 18. Haarlemmermeer heeft mij enorm veel gebracht. Ik ben dankbaar voor alle kansen die ik hier heb gekregen en voor het leven dat ik leid en wil me daarom verder inzetten voor deze gemeente.

Waar ligt, naast in de politiek, nog meer je passie (heb je een mooie hobby bijvoorbeeld)?

Iedere morgen om 7 uur begint de dag in de sportschool. Toen ik een jongen van 16 was hield ik van vissen, van mijn brommer en had ik zoals elke jongen van die leeftijd een audio ‘torentje’ op mijn slaapkamer. Ik woon aan de ringvaart omdat ik daar met mijn bootje kan gaan vissen, de Kreidler van toen is vervangen door een Ducati en de audiohobby is volledig ontaard. 

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?

In 2000 verkocht ik de auto die ik toen al 20 jaar bezat naar een nieuwe eigenaar in de VS. De auto ging naar Seattle. Daar heeft hij 20 jaar rondgereden. Hij is van vader op zoon overgegaan en die laatste is er zelfs in getrouwd. Toen ik 60 werd kreeg ik hem, van mijn broer die in Chicago woont, volledig gerestaureerd weer voor mijn verjaardag. Het oude kenteken zit er weer op en als ik er mee rijd is het net of ik terug ben gereisd in de tijd.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?

We hebben in Haarlemmermeer een woud aan regelgeving. Regels die niet zelden haaks op elkaar staan en daardoor (snelle) besluitvorming in de weg staan of die leiden tot willekeur. Visies van 100 pagina’s of meer die niet als stip op de horizon maar als beleidsstuk worden gebruikt. Ons ambtelijk apparaat heeft heel veel moeite de stem van de inwoners mee te wegen. Het eerste wat we gaan doen in snoeien in deze bureaucratie en de menselijke maat terugbrengen.

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?

De allergrootste uitdaging wordt het terugwinnen van het vertrouwen van de inwoners in de politiek in het algemeen en de lokale politiek in het bijzonder. In Haarlemmermeer lijkt het soms meer te gaan over de positie van de eigen wethouder dan over onze inwoners. Als we slagen kunnen we dat meten aan grote opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2026. We menen met Forza! in het college hier significant aan bij te kunnen dragen. 

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

Wij zijn een partij van doeners. We zijn een partij van dat samen doen met inwoners. Democratie is voor ons meer dan eens in de vier jaar stemmen. Een heel groot gedeelte van onze kandidaten is ondernemer. Dit zijn allemaal mensen waarbij na woorden daden komen. Met Forza! in het college gaan we geen 20 jaar ergens over kletsen. We gaan doen. Een goede ondernemer neemt 10 besluiten waarvan er 7 succesvol zijn. Een goede bestuurder doet hetzelfde en die 3 die niet tot het gewenste resultaat leiden neemt hij op de koop toe. Doen is de beste manier van denken.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

 We met de bouw van de eerste 1000 flexwoningen zijn gestart.