Piet Boon op de stoel van de scheidsrechter.
Piet Boon op de stoel van de scheidsrechter. (Foto: aangeleverd)

7 vragen aan Piet Boon (GoedBeterWest)

Algemeen

NIEUW-WEST - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Nieuw-West, voelen we wekelijks enkele lijsstrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Piet Boon van GoedBeterWest.

Vertel eens iets over jezelf: naam, leeftijd, waar woon je en met wie? En wat betekent Amsterdam Nieuw-West voor jou?

Ik ben Piet Boon en ben 51 jaar oud. Ik woon in de wijk Nieuw Sloten met mijn vrouw en zoon. Mijn dochter is vorig jaar op kamers gaan wonen. Ik ben meer dan 15 jaar geleden naar deze wijk verhuisd, en woonde daarvoor ook vele jaren in Slotervaart/Overtoomse Veld.

Waar ligt, naast in de politiek, nog meer je passie (heb je een mooie hobby bijvoorbeeld)?

Ik ben al jaren jurylid bij de atletiekvereniging AAC in Sportpark Ookmeer. Ik jureer niet alleen lokale wedstrijden, maar probeer ook ieder jaar wel een paar nationale kampioenschappen te jureren. In 2016 waren de Europese Kampioenschappen Atletiek in het Olympisch Stadion van Amsterdam, waar ik jury hoogspringen was. Met 7 camera’s om me heen in een uitverkocht stadion jureren was wel een spannend hoogtepunt.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?

Ik ben jaren lid geweest van de Europese ondernemingsraad van een Frans/Duits bedrijf. Een wereld van verschil tussen de harde Franse aanpak, met de wortels in de bloedige Franse revolutie, versus de aanpak van de Duitsers, die meer op overleg is gebaseerd. Ik heb in die tijd echt leren besturen.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?

Er is teveel zwerfafval en troep door grofvuil dat op verkeerde dagen wordt aangeboden. Vuilcontainers worden niet meer geregeld geleegd, en er zijn te weinig afvalbakken. In veel straten zie je dus vuilniszakken naast de containers staan die kapot raken. GoedBeterWest! wil zorgen dat de buurt meer wordt schoongemaakt, containers vaker worden geleegd en wil daarnaast bewustwording over zwerfafval onder jongeren creëren.

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?

De verdichting in de stad en vooral in Nieuw-West wordt de grootste uitdaging van Amsterdam. Een situatie dat directe impact heeft op de leefbaarheid van de buurten. De gevolgen voor de buurten zijn velerlei, zoals een slechtere mobiliteit. GoedBeterWest! wil dat buurtbewoners makkelijk van A naar B kunnen komen. Dat begint met fijnmaziger OV. Maar ook dat de wegen goed begaanbaar blijven, wat begint met goede ontsluitingswegen. Fietsers en voetgangers moeten zich veilig in ons stadsdeel kunnen bewegen, waarbij we gaan voor vrijliggende fiets- en voetpaden op de overgebleven gevaarlijke wegen.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

GoedBeterWest! is een pragmatische buurt-belangengroep en geen politieke partij. We hebben dus geen grote woorden of idealen, maar zijn betrokken buurtbewoners die om zich heen kijken, veel praten met mensen uit de buurt. Ook in de stadsdeelcommissie gaan we luisteren naar de insprekers, en nemen die input mee in het verdere verloop van die vergadering. Een stem op GoedBeterWest! is dus een stem voor een betere buurt.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

…ik ze recht in hun ogen kan aankijken. Dat ik ze een stem heb gegeven die tot in de Stopera hoorbaar is.