Erik van der Peet.
Erik van der Peet. (Foto: aangeleverd)

7 vragen aan Erik van der Peet (CDA)

Algemeen

HAARLEMMERMEER - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlemmermeer, voelen we wekelijks enkele lijsstrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Erik van der Peet (CDA).

Vertel eens iets over jezelf: naam, leeftijd, waar woon je en met wie? En wat betekent Haarlemmermeer, specifiek Halfweg Zwanenburg en Badhoevedorp voor jou?

Mijn naam is Erik van der Peet, 39 jaar oud en ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen van 7 en 9 jaar in Nieuw-Vennep. Als geboren Haarlemmer stond Haarlemmermeer altijd voor rust, ruimte en Schiphol. Mijn vader werkte vroeger op de luchthaven en daarom zijn de Noordelijke kernen voor mij geen onbekend terrein.

Waar ligt, naast in de politiek, nog meer je passie (heb je een mooie hobby bijvoorbeeld)?

Ik vind het heerlijk om met onze oude klassieke Mini door het landschap te touren. Op de meer regenachtige dag verzet ik vaak mijn gedachten door aan mijn Lego verzameling te werken. Heerlijk ontspannen terug naar mijn jeugd!

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?

Ik was politicus van het jaar in 2020.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?

Wij willen véél meer betaalbare woningen bouwen, dat is nodig om het grote tekort aan sociale huur en goedkope koopwoningen terug te dringen. Wij willen dat de gemeente meer regie pakt met een wethouder van Volkshuisvesting. Wij noemen dit bewust zo omdat we te lang te veel hebben overgelaten aan de markt en dat willen doorbreken.

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?

Het bouwen van voldoende woningen vormt absoluut de grootste uitdaging. Juist omdat wij dit willen doen in balans met de omgeving en willen voorkomen dat het openpolderlandschap wordt volgebouwd. Mensen willen immers een fijne en prettige leefomgeving met voldoende groen en water.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

Wij zijn al jaren dé partij die zich inzet voor een goede balans tussen wonen, werken en leven. Wij doen dit door te verbinden, vanuit het lokale gezamenlijke belang. Meer wij en minder ik! Wij zoeken op de inhoud naar oplossingen en dat is ons antwoord op de toenemende polarisatie.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

De aandacht voor Badhoevedorp, Zwanenburg en Halfweg niet is verslapt. In deze kernen wordt veel ontwikkeld en de raakvlakken met Amsterdam zijn groot zodat we scherp moeten blijven om voor de bewonersbelangen op te komen.