Kiki Schippers met MEER.
Kiki Schippers met MEER. (Foto: aangeleverd)

Voorstellingen in de Meervaart

NIEUW-WEST -  Het Meervaart Theater, MEer en Vaart 300, heeft aankomende weerk een aantal voorstellingen op het programma. Hieronder ene overzicht. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.meervaart.nl.

Woensdag 2 maart: Vormen van opdringerigheid door Collectief Het Paradijs

In een samenleving waar fake news, polarisatie en de oproep tot ‘verbinding’ steeds wanhopiger klinken, kunnen we misschien niet anders dan ons met de beste bedoelingen aan elkaar opdringen. 

Collectief Het Paradijs diept dit thema uit tot het drieluik ‘Vormen van Opdringerigheid’

Donderdag 3 maart: Gif door Stefan de Walle en Carine Crutzen.

Internationaal is ‘Gif’ al jaren Nederlands grootste toneelsucces. Het bekroonde stuk van Lot Vekemans werd al 74 keer geproduceerd in 21 landen. Voor het eerst is de bitterzoete ode aan verlies nu op grote tournee door Nederland, met topacteurs Carine Crutzen en Stefan de Walle.

Donderdag 3 maart: Kiki Schippers met MEER. 

Leef! Alsof het je laatste dag is, of je laatste uur. Kiki doet niet anders. Zo ook in deze voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

Vrijdag 4 en zaterdag 5 maart: Rundfunk met Todesangstschrei.

Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. Na hun droomdebuut ‘Wachstumsschmerzen’ over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich nu op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

Zaterdag 5 maart: Kamagurka & Herr Seele met The Return of the Comeback.

“We gaan niet veel verklappen, maar er zit een bijzondere, eh… seksscène in met een barkruk, een geile ode aan Parijs, een bijzondere Peruviaanse panfluitgroep, zelfs een stukje ballet. Verwacht geen gepolijste voorstelling, maar wel veel absurde humor.” - Kamagurka & Herr Seele

Zondag 6 maart: Mohammed Rafi - The Greatest Awaaz door Ujala.

Ujala start met een ode aan Mohammed Rafi in ‘The Greatest Awaaz’-serie.

Zondag 6 maart: Beige door Likeminds / Sheralynn Adriaansz.

Als je familie wortels in Afrika heeft, ben jij dan ook Afrikaans? En kan je daar dan trots op zijn? Zijn we even trots op onze Nederlandse wortels? 

Sheralynn Adriaansz maakt met ‘BEIGE’ een ontroerend eerlijke, confronterende en komische voorstelling over wortels en nageslacht.

Woensdag 9 maart: Uit mijn handen door Lara Wakelkamp I ISH Dance Collective.

Dit is het aangrijpende verhaal van de moeder van één van de jonge daders van de Columbine schoolshooting, uitgevoerd door de bekroonde actrice Ariane Schluter en experimenteel breakdancer Simon Bus. 

Vormen van opdringerigheid door Collectief Het Paradijs.