Gezellige momenten tijdens de buurtcamping Slotermeer.
Gezellige momenten tijdens de buurtcamping Slotermeer. (Foto: Brandeisfotografie)

Buurtcamping Slotermeer in vertrouwde en luxe editie

Algemeen

NIEUW-WEST - Eindelijk klonk het campinglied weer op het gras aan de Burgemeester Vening Meineszlaan in Slotermeer. Buurtbewoners verzamelden zich daar afgelopen zaterdag voor het (in principe) jaarlijkse grootste buurtfeest, dat vier jaar geleden voor het laatst gevierd kon worden. Dus wat hadden ze er zin in.

Shirley Brandeis

Het was weer een ouderwetse buurtcamping. Met tafels vol buren (die dankzij de kennismakingsstickers elkaar nog beter leerden kennen), met kraampjes voor creatieve activiteiten, met een podium voor talent uit de buurt én met dagpresentator Maarten, zoals altijd met gele hoed en broek. Voor zover haalde de Westerpost, gehecht aan tradities, opgelucht adem. Maar we begrijpen dat nieuwe generaties opstaan en dat de dingen voorbijgaan. Of nog leuker worden. En dus was ook met een nieuwe organisatie van actieve bewoners de buurtcamping Slotermeer net zo leuk. En goed geregeld: de zon scheen.

De liefste fietsenmaker

Nieuw was het stempel luxe editie (“slapen in je eigen bed!’), wat heel wat georganiseer scheelde; denk aan toiletten en nachtelijke bewaking. Een aderlating? Nee. Gemak dient de mens en waar in 2018 nog de tenten stonden, lag nu een hevig gebruikte waterglijbaan en klonk vooral heel veel pret. Alleen tijdens de bingo was het wat stiller. De spanning van de rollende balletjes was om te snijden en bingomeester Piet Jan Henk (waar we een actieve buurtbewoner in herkenden) wist de menigte goed op te zwepen door herhaaldelijk de te winnen cadeaus, beschikbaar gesteld door “de liefste fietsenmaker van de buurt!” en andere gulle ondernemers, aan te prijzen. Af en toe leverde een valse bingo een schuchter gezongen liedje op van een te enthousiaste bingoroeper.

Traditioneel kampvuur

En zo kwam de buurt weer samen op het veld, waar nu ook een moestuin en inheemse bloementuin liggen ter vergroening van de buurt. Werden er weer T-shirts gepimpt, een touwtrekbattle gehouden, talent ontdekt tijdens Slotermeer’s got talent, was er weer een gezamenlijke avondmaaltijd, een optreden van bewoner Jeroen en een gedicht van bewoner Valentijn (om er maar een paar te noemen), uiteraard het traditionele kampvuur (goed voor het ultieme buurtgevoel) en de luxe dit keer van een eigen bed. Nieuw elan in een vertrouwd jasje, dat is fijn.