Het nieuwe driedaags festival biedt podium aan aanstormende muzikanten en woordkunstenaars uit Nieuw-West.
Het nieuwe driedaags festival biedt podium aan aanstormende muzikanten en woordkunstenaars uit Nieuw-West. (Foto: William Lounsbury)

Lokaal talent op podium Volle Lucht in Gerbrandypark

NIEUW-WEST - Volle Lucht tovert het Gerbrandypark om tot openluchtpodium voor lokaal talent. Het nieuwe driedaags festival biedt podium aan aanstormende muzikanten en woordkunstenaars uit Nieuw-West. Tussen kleurrijk verlichte bomen bereiden lokale chefs bijzondere gerechten terwijl de lucht zich vult met muziek, spoken word en prachtige verhalen rondom het centrale thema vrijheid.

Het langgerekte Gerbrandypark verbindt verschillende buurten in Nieuw-West met elkaar en is vernoemd naar Gerbrandy, minister-president in oorlogstijd. Voor veel buurtbewoners voelt deze geschiedenis ver weg, terwijl de worsteling met vrede en vrijheid springlevend is. Dit vormt de aanleiding voor het festival Volle Lucht, waarin makers vanuit uiteenlopende achtergronden en artistieke disciplines het thema vrijheid op een persoonlijke manier op het podium brengen.

Optredens

Het programma, dat is samengesteld door Zeinab el Bouni in samenwerking met lokale programmeurs Luan Buleshkaj en Benzokarim, bestaat uit optredens van onder andere 1 Moze Naél, Lev Avitan, Daniëlle Zawadi, Yasmina Kada, Hessel Du Mark, Josh & Robs, Mahat Arab, Lin An Phoa, Cat de Win en Rens, Jaïr & Ome Uncle.

Het idee voor het festival ontstond in het kader van het placemaking-programma van Nieuw-West en wordt georganiseerd door Pop-Up City en Placemakers met steun van Stadsdeel Nieuw-West en Fonds voor Nieuw-West.


Het festival is van vrijdag 23 september tot en met zondag 25 september van 17.00 tot 21.00 uur. Meer informatie via: vollelucht.nl.