Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Johan Huizingalaan en Plesmanlaan overzichtelijker

Algemeen

NIEUW-WEST - Het kruispunt Johan Huizingalaan en Plesmanlaan wordt overzichtelijker gemaakt op de plekken waar fietsers oversteken. Aan de zuidkant van de Johan Huizingalaan wordt een parkeerplaats weg gehaald voor het zicht op het kruispunt. De andere zes parkeerplaatsen op de zuidkant van de Johan Huizingalaan zijn tijdelijk niet te gebruiken door de werkzaamheden.

De werkzaamhedenzijn uitgesteld naar begin 2023. Tijdens de werkzaamheden is het kruispunt afgesloten voor auto’s. Het autoverkeer wordt met gele borden omgeleid.

Omrijden

Het verkeer vanaf de Lelylaan richting de Henk Sneevliet en andersom kan via de A10 omrijden. Vanuit het zuiden is het  omrijden via de Louwesweg richting de Plesmanlaan. Het verkeer vanuit het noorden kan via de Pieter Calandlaan, de Laan van Vlaanderen, Louwesweg of Pieter Calandlaan, Koningin Wilhelminaweg naar de Heemstedestraat. Het verkeer vanaf de Henk Sneevlietweg richting de Heemstedestraat kan omrijden via de Aalsmeerweg. De Wilhelmina Druckerstraat is tijdelijk een eenrichtingsweg. Ook via de Ottho Heldringstraat, Maassluisstraat en Louis Bouwmeesterstraat kan naar de Plesmanlaan en Heemstedestraat gereden.

Fietsers en voetgangers worden omgeleid. Er komen verkeersregelaars  en er wordt voor een veilige oversteekplaats gezorgd.

Het openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten kunnen langs de werkzaamheden rijden.