Kunstenaar voor monument Peter R. de Vries gekozen

AMSTERDAM - Na de dood van Peter R. de Vries is besloten zijn boodschap op een blijvende manier te eren met een herdenkingsmonument in Amsterdam. Er zijn vijf kunstenaars gev4raagd om een ontwerp te maken. Een kunstcommissie heeft uit de vijf voorlopige ontwerpen 1 ontwerp gekozen. Rini Hurkmans mag haar visie op het herdenkingsmonument voor Peter R. de Vries verder uitwerken. 

Zij verwacht begin volgend jaar haar definitieve ontwerp voor te kunnen stellen.

14 november zou Peter R. de Vries zijn 66e verjaardag hebben gevierd. Op 6 juli 2021 werd hij neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Zijn dood was een schok voor de Nederlandse samenleving en werd gevoeld als een aanslag op de journalistiek en onze rechtsstaat. Peter R. de Vries zette zich in voor een rechtvaardig Nederland en kwam op voor minderheden. Hij werd alom geprezen om zijn doorzettingsvermogen, moed en betrokkenheid.

De gemeente heeft veel verzoeken gekregen om Peter R. de Vries op een blijvende manier te eren. Er is een kunstcommissie in het leven geroepen, waar onder andere het Stadscuratorium en de familie van Peter R. De Vries zitting in hebben. De commissie heeft vijf kunstenaars gevraagd een visie/ontwerp te ontwikkelen op een herdenkingsmonument voor Peter R. de Vries. Hieruit is unaniem voor het ontwerp van Rini Hurkmans gekozen. Het definitieve ontwerp wordt naar verwachting volgend jaar gepresenteerd.