Marileen met haar boek voor de school.
Marileen met haar boek voor de school. (Foto: aangeleverd)

Marileen Boer (5H) schrijft roman in schoolvakantie

Algemeen

NIEUW-WEST - Wat doe je in een schoolvakantie in Groningen tijdens coronatijd? Je vervelen of een boek schrijven? Marileen Boer wist het wel en ging in de zomer van 2021 aan de slag. Het resultaat is een fantastisch boek Black Sword dat inmiddels is uitgegeven.  

Natuurlijk komt dit niet uit de lucht vallen. Sinds jaren schrijft Marileen gedichten en verhalen. In de tweede zat ze in de kunstklas van het Calandlyceum en won ze al een poëzieprijs op school.

Geïnspireerd

Marileen vertelt dat ze het idee voor dit boek al sinds begin 2021 in haar hoofd had. Tijdens een eerdere vakantie had ze kastelen bezocht in Frankrijk en was geïnspireerd geraakt door de middeleeuwen met ridders, prinsen en zwaarden. Sindsdien kreeg het verhaal Black Sword steeds meer vorm in haar hoofd. De karakters had ze al uitgewerkt en de verhaallijn ook. Maar ja, dan moet je nog beginnen en houdt de angst om je inspiratie te verliezen je nog even in de ban.

In het Engels kun je veel beter emoties beschrijven dan in het Nederlands

Ze heeft het in het Engels geschreven, omdat: “je in het Engels veel beter emoties kan beschrijven dan in het Nederlands”, legt ze uit. “Nederlandse woorden zijn hierin lastiger dus al snel besloot ik om het helemaal in het Engels te schrijven.” Blijft het bij Black Sword? Marileen heeft dat ze de inspiratie te pakken, dus nee. Er komen nog twee boeken zodat het in totaal een serie van drie verhalen wordt.

Tussenjaar

Maar eerst gaat ze even haar havo-diploma halen op het Calandlyceum, want dat heeft nu haar prioriteit. Daarna is het tijd voor een tussenjaar waarin ze dit boek kan promoten en haar voornemen kan waarmaken om nog twee boeken te schrijven. Ook wil ze graag nog wat van de wereld zien en wellicht leuke cursussen doen. Ook een gedichtenbundel staat nog op het wensenlijstje.

Daarna gaat ze zich oriënteren op een studie Engels of Creative Writing of misschien zelfs in Engeland studeren. Want op je achttiende ligt de wereld aan je voeten.

Black Sword is verkrijgbaar bij Boek.scout.